| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 windows 8 :-)
http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88Iна мен започва все повече да ми прилича на iOS 
|
| Съб Окт 15, 2011 1:04 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: windows 8 :-)
ЪЪЪ...
тва някъв телефон ли е?
|
| Съб Окт 15, 2011 2:53 pm |
|
 |
|
3aek
|
то между компютрите и телефоните вече разликите са само в размерите
|
| Съб Окт 15, 2011 3:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Нда. Но ако ти трябва машина да вършиш работа, тва GUI не върви. Ама изобщо.
|
| Съб Окт 15, 2011 10:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами знаеш ли може да е до свикване, а и кой вече върши работа на компютъра си  Иначе аз още съм на XP и не мое ме убеди никой да мина на 7, виж стартер версията е доста по приятна, няма тъпи полисита и защити, ама ограничена от към функции. п.с. вчера гелдах рекламен клип на iPhone4s, интересно дали наистина разбира толкова добре какво му говориш или някой си е поиграл с клиповете. Моят опит досега от неща които уж те разбират е доста плачевен.
|
| Съб Окт 15, 2011 11:00 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Това таблет ли е или компютър? С този тъч скриин и виртуални клавиатури...
|
| Нед Окт 16, 2011 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е то самия тъч и виртуални клавиатури не са нещо ново за боз, има ги отдавна, да не говорим че те имат и версия таблет на боза, която е по различна от стандартната, има някои екстри специално за тъч устройства от този род. Да видим какво ще се получи, на ХР минах сравнително бърза, годинка ми трябваше, ама на боз 7 не се престрашявам да видим до кога, пък 8 хич не го и мисля още 
|
| Нед Окт 16, 2011 12:27 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Този лаф ми го каза пичлемето на шефа ама още по-тотално: "Компютрите умряха, вече всичко става със смартфони!". Аз го попитах как си го представя да отиде при счетоводителя си и оня да почне да ровичка из телефона си  Става дума за най-леките програми и пак не става... @ ToHu : ся, ако имаш поне 1GB RAM преминаването към седмица си струва като цяло. Аз от 9 месеца ръгам къде ли не едно Ultimate и до днес по-ми харесва от XP-то и не съм имал грам проблем. Ако има интерес ще го пусна някъде защото първоизточника се загуби.
|
| Пон Окт 17, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
PC-тата ще умрат. Още макс. 20 год. им давам. И да, всичко ще бъде с джобни устройства - отиваш в офиса, забождаш едно кабелче в телефона и работиш с голям монитор и клавиатура. Може и докинг станция да е.
|
| Пон Окт 17, 2011 9:56 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Ей, по-полека с тия изказвания, бе! Как ще си изкарам новите продукти ако народа масово знае за тях две години предварително?  То не че това не е направено отдавна, ама ако продължаваш разсъжденията в тоя дух... вече става застрашително.
|
| Вто Окт 18, 2011 5:11 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Има още доста хляб в РС-тата, едва ли ще изчезнат скоро, просто ще се посмалят. А осмицата днес я зърнах из торентите - предварителна версия да я поогледат професионалистите. Едва ли ще е с пълен комплект драйвъри 
Последна промяна bongo_x2 на Вто Окт 18, 2011 11:40 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Окт 18, 2011 11:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Познал си. Само дето освен компютър ще отсъства и телефона и кабела Просто нямаш нужда от носител на информацията... Всичко ще е в облака. Демек в офиса ще има само клавиатура и монитор. всъщност по-скоро само един екран...... У вас също..... В колата също.... И в кенефа.... Всичката ти работа, всичките ти контакти, целия ти личен и служебен живот ще е в облака.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 18, 2011 11:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ако говорим за телефона, кабел ще си трябва, заради тока. По отношение на облака - за да е конкуренция дори на айфона ми дори в сегашния му вариант, трябва още много да се трупа (ако се предположи, че един редови дейтасентър, в сегашен мащаб, се ползва от милиони дивелъпъри). Но да, това също е възможен сценарий. Във всеки случай, трябва да ви е ясно - прозорците и употребяването на компютри по начина, по който сте свикнали (т.е. последните 25 год.) ще умрат.
|
| Сря Окт 19, 2011 12:44 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Бе къв е тоя облак дето всички говорят за него? Аз постоянно гледам прогнозата за времето ама за никакви облаци не споменават там...
|
| Сря Окт 19, 2011 6:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво и как ще умре ще се разбере след 25 години. Едно е ясно - малко са хората които са успяли да пророкуват успешно развитието на IT бизнеса. Помня, че като видях за първи път мишка и си помислих - само кръгъл кретен може да седне да търкаля това нещо по масата. С клавиатурата е много по-бързо.... 25 години по-късно аз съм един от милиарди кретени  Така, че няма да се учудя, ако след 25 години, още с раждането да ти монтират WIFI-то в тиквата, звук и картина директно в мозъка, захранване от биохимята на организма и така.... без телефони, телевизори, компютри и прочие... Даже и с днешните технологии не изглежда толкова невъзможно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 19, 2011 9:34 am |
|
|