Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 100 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Морала в уж новия световен тигър Китай ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Морала в уж новия световен тигър Китай ...
Всякакви коментари просто са излишни 8O .
http://v.youku.com/v_show/id_XMzEzMzMyMDQw.html

Цитат:
The first driver in the video didn't come down, but tried to kill the little girl instead, because he knew that killing someone in an accident would probably involve a lump sum and maybe sometime in the prison, whereas being responsible for her medical bills would mean bankrupting his family. The legal system, which is enacted by and for the governing elites, is inefficient (at best) and corrupted, especially any level of governments are involved (and they are involved in almost everything). From their own observations, many people lose hope; many turn cynical; and even more just become numb. Avoiding uncertainty at all cost is not a bad strategy to protect oneself

Не мога да го мисля света с такъв лидер :? .

Сря Окт 19, 2011 2:59 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Морала в уж новия световен тигър Китай ...
Доста гнусно. Приготви се на тия да им запояваш танковите радиостанции по 14 часа на ден.

Сря Окт 19, 2011 3:08 pm
Профил
Аватар

Световното им лидерство засега се отлага. Засега.....

Сря Окт 19, 2011 3:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз мисля, че се отлага завинаги :) . Това са новите статистически данни от миналата седмица. Ясно си личи как са с двата крака в киреча - Европа и САЩ яко режат бюджети, а тяхната вътрешна консумация яко намалява последните години. За сметка на това яко надуват балона с инвестициите. Казаха, че поради затегнатите правила за кредитиране през последната година междуфирмените кредити са стигнали 200% от БВП. Банките като гръмната и има кой да ги спаси, ама фирмите, дето си раздават кредити помежду си няма кой. Вървят точно по стъпките на Япония - там се случиха точно същите неща и вече 20 г. са в киреча. Само дето тия малоумници нямат нито дисциплината, нито морала на японците.

Прикачени файлове:
china_data.jpg
china_data.jpg [ 23.97 KiB | Прегледано 2863 пъти ]

Последна промяна Dimitar на Сря Окт 19, 2011 4:14 pm, променена общо 2 пъти

Сря Окт 19, 2011 3:58 pm
Профил
Аватар

Какво ги сравянваш с Япония? Те уж са най-лошия пример за икономическо развитие, ама там живеят едни от най-богатите и щастливи хора. Средната възраст е една от най-високите за света... Да им имам неправилната икономическа политика :)

За сметка на това, други с потресаващ икономически ръст - ей ги на, на клипчето се вижда, що за държава саи що за сган я населява.

Сря Окт 19, 2011 4:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Да добавя, ше запоявате с ръждясал поялник с дървена дръжка и изядена човка, за колофон ше се биете с колегите си. :)

Сря Окт 19, 2011 4:22 pm
Профил
Аватар

Ами "правилната" икономическа политика на Япония ги доведе до позицията а най-задлъжнялата страна в света - около 230% от БВП. 25% от данъчните им постъпления отиват за плащане на лихвите по дълга им. 90% от дълга им се държи вътрешно от пенсионните фондове, които наскоро казаха, че до 2 години стават от нетни копувачи на правителствен дълг на нетни продавачи, защото много хора почват да се пенсионират. Т.е. Япония, за да продължи да се финансира ще трябва да излезне на международните пазари и там вече лихвата по дълга им няма да е в диапазона 1.2-1.4%, а поне двойно. Сети се какво ще стане с 25-я процента, дето сега отиват за плащане на лихвите и с пенсиите от пенсионните фондове. Преди няколко месеца правителството им искаше да вдигне ДДС-то двойно :) .
Тоя път целия свят е в киреча яко и няма хич да е лесно следващите 10-на години :) .

Сря Окт 19, 2011 4:25 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Да добавя, ше запоявате с ръждясал поялник с дървена дръжка и изядена човка, за колофон ше се биете с колегите си. :)

Ние ако го правим това, тогава теб не мога да те мисля какво ще правиш :) .

Сря Окт 19, 2011 4:26 pm
Профил

Dimitar написа:
Реконструктор написа:

Ние ако го правим това, тогава теб не мога да те мисля какво ще правиш :) .

Dimitar, и тук дъчем бонбонки Тик-Так и пушим Марлборо, не слагай нещата по този начин. А и Цецо има право - да им имам неправилната икономическа политика ... Пък и на всякъде по света всичко е пари - респективно качество ;)

Сря Окт 19, 2011 5:09 pm
Профил WWW
Аватар

Добрутро! В Китай човешкия живот от край време има нищожна цена. Не знам за какво някой би помпал от това морално превъзходство. И защо едва сега.

Сря Окт 19, 2011 10:33 pm
Профил

Не само в Китай живота не струва нищо, в половината свят е така, не знам защо всички се правят че не го виждат. То всъщност ако се направи статистика може да се укаже че доста над половината от населението живее в странив които морала на западната цивилизация е нещо чуждо и непознато, и страни в които човешкия живот струва по малко от чувал слама. И от тая гледна точка излиза че то нашия морал е морал на малцинството, и дали изобщо имаме право да съдим еидн или друг. По същия начин ние газим кучета и котки.

Сря Окт 19, 2011 11:10 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не само в Китай живота не струва нищо, в половината свят е така, не знам защо всички се правят че не го виждат. То всъщност ако се направи статистика може да се укаже че доста над половината от населението живее в странив които морала на западната цивилизация е нещо чуждо и непознато, и страни в които човешкия живот струва по малко от чувал слама. И от тая гледна точка излиза че то нашия морал е морал на малцинството, и дали изобщо имаме право да съдим еидн или друг. По същия начин ние газим кучета и котки.

Хубаво живота там не струва нищо, ама тоя кретен с микробуса можеше да спре и да избегне сблъсъка с детето, за чий му беше да го мачка? 8O

Чет Окт 20, 2011 12:14 am
Профил ICQ

ToHu написа:
И от тая гледна точка излиза че то нашия морал е морал на малцинството, и дали изобщо имаме право да съдим еидн или друг. По същия начин ние газим кучета и котки.

А това, че моралът ни е "морал на малцинството" не означава, че е сбъркан. Има нещо, което се нарича (да съм по- точен Библията го нарича ) "закон на сърцето", който е универсален за цялата земя. Не ми се мисли колко трябва да си извратен и покварен, че да отречеш тази общочовешка истина и да принизиш човешкия живот до живота на една котка!!!!

А и нека да направим нещата малко по-лични:

Ако утре мина с камионче през краката или черепа на жена ти и после ти кажа "че к'во толкова, не си ли газил котки? А и знаеш ли в колко страни живота струва колкото чувал слама...", та ако го направя, как ще реагираш? Пак ли толкова "философски" ????

Мамка му и философи!

Чет Окт 20, 2011 12:30 am
Профил
Аватар

Цитат:
за чий му беше да го мачка

В цитата на английски, който съм постнал много добре е написано защо го доубива.
Иначе проблема въобще не е, че някой е блъснал дете и го смачква. Случва се по целия свят къде неволно, къде не съвсем. В случая много по-големия проблем е, че всички хора след това просто го подминаха, все едно микробуса е минал през диня, а не през жив човек и то малко момиченце. Такайците като общество явно имат доста големи проблеми :? .

Чет Окт 20, 2011 12:31 am
Профил

Виж сега Дан, аз не казвам дали е морално ил не от наша гледна точка, просто гледайки само от наша гледна точка виждаме едно, те гледайки от тяхна виждат друго. Дали е нормлано, ами не, но пък бъди сигурен че ако ти минеш през жена ми или детето ми ще те изкормя с голи ръце и зъби, и твоя живот няма да струва за мен колкто и този на котката, но както виждаш този на жена ми струва ....

Та това което казвам е да не гелдаме само то наша гледна точка, не мисля че е нормално, но това е мойта гледна точка, не е задължително да е вярна.

Чет Окт 20, 2011 12:58 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 100 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща