|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:58 am
Морала в уж новия световен тигър Китай ...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Морала в уж новия световен тигър Китай ...
Всякакви коментари просто са излишни  . http://v.youku.com/v_show/id_XMzEzMzMyMDQw.htmlНе мога да го мисля света с такъв лидер  .
|
| Сря Окт 19, 2011 2:59 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Морала в уж новия световен тигър Китай ...
Доста гнусно. Приготви се на тия да им запояваш танковите радиостанции по 14 часа на ден.
|
| Сря Окт 19, 2011 3:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Световното им лидерство засега се отлага. Засега.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 19, 2011 3:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз мисля, че се отлага завинаги  . Това са новите статистически данни от миналата седмица. Ясно си личи как са с двата крака в киреча - Европа и САЩ яко режат бюджети, а тяхната вътрешна консумация яко намалява последните години. За сметка на това яко надуват балона с инвестициите. Казаха, че поради затегнатите правила за кредитиране през последната година междуфирмените кредити са стигнали 200% от БВП. Банките като гръмната и има кой да ги спаси, ама фирмите, дето си раздават кредити помежду си няма кой. Вървят точно по стъпките на Япония - там се случиха точно същите неща и вече 20 г. са в киреча. Само дето тия малоумници нямат нито дисциплината, нито морала на японците.
Последна промяна Dimitar на Сря Окт 19, 2011 4:14 pm, променена общо 2 пъти
|
| Сря Окт 19, 2011 3:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какво ги сравянваш с Япония? Те уж са най-лошия пример за икономическо развитие, ама там живеят едни от най-богатите и щастливи хора. Средната възраст е една от най-високите за света... Да им имам неправилната икономическа политика  За сметка на това, други с потресаващ икономически ръст - ей ги на, на клипчето се вижда, що за държава саи що за сган я населява.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 19, 2011 4:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Да добавя, ше запоявате с ръждясал поялник с дървена дръжка и изядена човка, за колофон ше се биете с колегите си. 
|
| Сря Окт 19, 2011 4:22 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами "правилната" икономическа политика на Япония ги доведе до позицията а най-задлъжнялата страна в света - около 230% от БВП. 25% от данъчните им постъпления отиват за плащане на лихвите по дълга им. 90% от дълга им се държи вътрешно от пенсионните фондове, които наскоро казаха, че до 2 години стават от нетни копувачи на правителствен дълг на нетни продавачи, защото много хора почват да се пенсионират. Т.е. Япония, за да продължи да се финансира ще трябва да излезне на международните пазари и там вече лихвата по дълга им няма да е в диапазона 1.2-1.4%, а поне двойно. Сети се какво ще стане с 25-я процента, дето сега отиват за плащане на лихвите и с пенсиите от пенсионните фондове. Преди няколко месеца правителството им искаше да вдигне ДДС-то двойно  . Тоя път целия свят е в киреча яко и няма хич да е лесно следващите 10-на години  .
|
| Сря Окт 19, 2011 4:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ние ако го правим това, тогава теб не мога да те мисля какво ще правиш  .
|
| Сря Окт 19, 2011 4:26 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Dimitar, и тук дъчем бонбонки Тик-Так и пушим Марлборо, не слагай нещата по този начин. А и Цецо има право - да им имам неправилната икономическа политика ... Пък и на всякъде по света всичко е пари - респективно качество 
|
| Сря Окт 19, 2011 5:09 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Добрутро! В Китай човешкия живот от край време има нищожна цена. Не знам за какво някой би помпал от това морално превъзходство. И защо едва сега.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Сря Окт 19, 2011 10:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не само в Китай живота не струва нищо, в половината свят е така, не знам защо всички се правят че не го виждат. То всъщност ако се направи статистика може да се укаже че доста над половината от населението живее в странив които морала на западната цивилизация е нещо чуждо и непознато, и страни в които човешкия живот струва по малко от чувал слама. И от тая гледна точка излиза че то нашия морал е морал на малцинството, и дали изобщо имаме право да съдим еидн или друг. По същия начин ние газим кучета и котки.
|
| Сря Окт 19, 2011 11:10 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Хубаво живота там не струва нищо, ама тоя кретен с микробуса можеше да спре и да избегне сблъсъка с детето, за чий му беше да го мачка? 
|
| Чет Окт 20, 2011 12:14 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
А това, че моралът ни е "морал на малцинството" не означава, че е сбъркан. Има нещо, което се нарича (да съм по- точен Библията го нарича ) "закон на сърцето", който е универсален за цялата земя. Не ми се мисли колко трябва да си извратен и покварен, че да отречеш тази общочовешка истина и да принизиш човешкия живот до живота на една котка!!!! А и нека да направим нещата малко по-лични: Ако утре мина с камионче през краката или черепа на жена ти и после ти кажа "че к'во толкова, не си ли газил котки? А и знаеш ли в колко страни живота струва колкото чувал слама...", та ако го направя, как ще реагираш? Пак ли толкова "философски" ???? Мамка му и философи!
_________________ Хайде де!
|
| Чет Окт 20, 2011 12:30 am |
|
 |
|
Dimitar
|
В цитата на английски, който съм постнал много добре е написано защо го доубива. Иначе проблема въобще не е, че някой е блъснал дете и го смачква. Случва се по целия свят къде неволно, къде не съвсем. В случая много по-големия проблем е, че всички хора след това просто го подминаха, все едно микробуса е минал през диня, а не през жив човек и то малко момиченце. Такайците като общество явно имат доста големи проблеми  .
|
| Чет Окт 20, 2011 12:31 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Виж сега Дан, аз не казвам дали е морално ил не от наша гледна точка, просто гледайки само от наша гледна точка виждаме едно, те гледайки от тяхна виждат друго. Дали е нормлано, ами не, но пък бъди сигурен че ако ти минеш през жена ми или детето ми ще те изкормя с голи ръце и зъби, и твоя живот няма да струва за мен колкто и този на котката, но както виждаш този на жена ми струва ....
Та това което казвам е да не гелдаме само то наша гледна точка, не мисля че е нормално, но това е мойта гледна точка, не е задължително да е вярна.
|
| Чет Окт 20, 2011 12:58 am |
|
|