| Автор |
Съобщение |
|
breaniac
Ранг: Новодошъл
|
 Реконструкция на старо PC
Здравейте, пичове! Искам да ви попитам знете ли някоя фирма или организация в България (за предпочитане е в София), която изкупува стари PC- та и лаптопи на разумни цени? Понеже искам да си подновя старите кошнички  , а в нет-а попадам все на някакви фирми които според мен са по скоро фантоми, отколкото биха ми свършили работа.
|
| Съб Окт 29, 2011 10:13 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Реконструкция на старо PC
Надявай се. Тия фирми вземат парите дето ти ги даваш като еко такса когато си купуваш каквото и да било. С други думи са не фантоми а кърлежи - та те на теб ще гледат да ти дадат възможно по-малко, че за тях да има да лапат. Ако въобще става въпрос за даване. Щото за утилизиране на стара техника даже може и пари да ти искат. По добре си отдели едно кътче 1-2 м^3 разфасовай всичко на дребно и за резервни части.
|
| Съб Окт 29, 2011 6:21 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Все пак дай някакви ориентировъчни параметри. Ако са много стари 10+ години - за части ако са 5+ по добре си ги дръж да си ги ползваш... пари не можеш им взе кой знае какви, просто такива са цените. ако са 1-4 години, може да пробваш да им вземеш някой лев но пак зависи какви са
|
| Съб Окт 29, 2011 6:25 pm |
|
 |
|
breaniac
Ранг: Новодошъл
|
Значи точната конфигурация е : процесор - AMD Athlon™ XP 2200+/ 1.8GHz памет - KvR400X64C3A/512 64M x 64bit DDR400 (една плочка е и е на 512МВ) видеокарта - NVidia GeForce FX5500 периферия - Lederflash DVD/RW; CD/RW; Flopy dick drive; клавиатура (не е безжична) харддиск - Maxtor 60GB ATA/133 дънна платка - L7VTA Rev1.0 SocketA Mainboard или можете да видите още инфо към нея на този линк:http://www.tbreak.co...icle.php?id=146
А как става изкупуването на старите части, чрез форумите в нет-а ли ......? Ако има някакви фирми или места в София дето ги изкупуват, пишете?
|
| Нед Окт 30, 2011 11:30 am |
|
 |
|
klez
|
Не мисля, че си струва да го продаваш, повече от 70-80лв не вярвам да успееш да му вземеш. По-добре го дръж за резервен, като машинка е хубав но е стар и цената която можеш да му вземеш не е оправдана
|
| Нед Окт 30, 2011 11:31 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Самите части са с износен ресурс. Все едно да продаваш вчерашни весници. Отиди в http://obiavi.data.bg/ и пусни там да ги продаваш. Но не очаквай да вземеш някакви пари за тези части.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Окт 30, 2011 2:13 pm |
|
 |
|
klez
|
Те перфектно могат да вършат работа за интернет, филми (дори HD Ready филми) и още куп други неща... но просто са сериозно обезценени. аз Вкъщи имам едно настолно РС AMD 5000+ x2 (64bit) 3GB RAM (DDR2) Video: Nvidia 8600GT И го държа без да го ползвам щото като знам кви пари ще му взема и направо не ми се дава 
|
| Нед Окт 30, 2011 2:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А аз дори на Pentium ΜΜΧ 200 Мхц му намирам работа. Това моето е музей, де  Обаче пак ще кажа мнението си: за разлика от едно време хардуерът стана 99% безгрешен за разлика от софтуера. Никога няма да направиш PC което да може всичко и да няма проблеми, т.е. решението е в повече PC-та с някаква специализация. Днес новите компютри поевтиняха мнооого, за стария няма да вземеш сериозни пари - що не си го ползваш? Аз например не бих се ровичкал в интернет от комп на когото разчитам, още по-малко да пробвам дали ще ми харесат разни програмки. Машинката ти става за локален сървър, Download-Gateway и т.н. ама съвременният Ютуб май ще я изтормози леко. Edit: Klez, това си е сериозна машина! Ще яде всякакъв интернет, според видеото - и мултимедия (изходите де, не силата).
|
| Пон Окт 31, 2011 1:57 am |
|
 |
|
klez
|
Бонго, знам... то даже и FullHD филми си врътка без проблем  и въпреки това ако тръгна да го продавам не мога да му взема кой знае кви пари. Това с хардуера и отделните машини си напълно прав бонго (поне според мен) подариха ми преди 2-3 месеца един лаптоп 500MHz с 64 РАМ някви такива... имаше доста проблеми ама успях повечето да ги оправя и сега долу горе работи (понякога не тръгва от първия път, но като тръгне си бачка) и та тая антика ми върши идеална работа като се заровя в електроники, поялници и т.н. да го метна по средата на масата, да вляза с Remote Desktop в истинския комп и да си гледам схеми, datasheets и какво ли още не  . Така не се налага да си слагам чисто новия лаптоп в мизерията
|
| Пон Окт 31, 2011 9:58 am |
|
 |
|
nik
|
аз ако бях - ъпгрвйд на рама и си го оставям за мен 1 или 2 гб рам и ще хвърчи, за игри не става но за повечето работа ще става, все пак геймърска конфигурация никога не е достатъчна, докато пц за работа откарва с години без нужда от смяна
минах на настолен но още държа стария лаптоп със всички инсталирани програми и настройки, вече не го ползвам изобщо, но по всяко време ако ми се скапе настолния мога да продължа работа на лаптопа без да губя време
|
| Пон Окт 31, 2011 10:23 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъкмо слагам Win7 (инжектирано) на едно PC. Старата лепенка за Vista Home Premium си стои. Ако на някой му трябва - на лична.
Едит: номерчето на него, де.
|
| Вто Ное 01, 2011 12:49 am |
|
|