Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Реконструкция на старо PC 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Реконструкция на старо PC
Здравейте, пичове!
Искам да ви попитам знете ли някоя фирма или организация в България (за предпочитане е в София), която изкупува стари PC- та и лаптопи на разумни цени? Понеже искам да си подновя старите кошнички :) , а в нет-а попадам все на някакви фирми които според мен са по скоро фантоми, отколкото биха ми свършили работа.

Съб Окт 29, 2011 10:13 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Реконструкция на старо PC
Надявай се. Тия фирми вземат парите дето ти ги даваш като еко такса когато си купуваш каквото и да било. С други думи са не фантоми а кърлежи - та те на теб ще гледат да ти дадат възможно по-малко, че за тях да има да лапат. Ако въобще става въпрос за даване. Щото за утилизиране на стара техника даже може и пари да ти искат. По добре си отдели едно кътче 1-2 м^3 разфасовай всичко на дребно и за резервни части.

Съб Окт 29, 2011 6:21 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Аватар

Все пак дай някакви ориентировъчни параметри.
Ако са много стари 10+ години - за части
ако са 5+ по добре си ги дръж да си ги ползваш... пари не можеш им взе кой знае какви, просто такива са цените.
ако са 1-4 години, може да пробваш да им вземеш някой лев но пак зависи какви са

Съб Окт 29, 2011 6:25 pm
Профил

Значи точната конфигурация е :
процесор - AMD Athlon™ XP 2200+/ 1.8GHz
памет - KvR400X64C3A/512 64M x 64bit DDR400 (една плочка е и е на 512МВ)
видеокарта - NVidia GeForce FX5500
периферия - Lederflash DVD/RW; CD/RW; Flopy dick drive; клавиатура (не е безжична)
харддиск - Maxtor 60GB ATA/133
дънна платка - L7VTA Rev1.0 SocketA Mainboard или можете да видите още инфо към нея на този линк:http://www.tbreak.co...icle.php?id=146

А как става изкупуването на старите части, чрез форумите в нет-а ли ......? Ако има някакви фирми или места в София дето ги изкупуват, пишете?

Нед Окт 30, 2011 11:30 am
Профил
Аватар

Не мисля, че си струва да го продаваш, повече от 70-80лв не вярвам да успееш да му вземеш.
По-добре го дръж за резервен, като машинка е хубав но е стар и цената която можеш да му вземеш не е оправдана

Нед Окт 30, 2011 11:31 am
Профил

Самите части са с износен ресурс. Все едно да продаваш вчерашни весници.
Отиди в http://obiavi.data.bg/ и пусни там да ги продаваш. Но не очаквай да вземеш някакви пари за тези части.

Нед Окт 30, 2011 2:13 pm
Профил
Аватар

Те перфектно могат да вършат работа за интернет, филми (дори HD Ready филми) и още куп други неща... но просто са сериозно обезценени.
аз Вкъщи имам едно настолно РС
AMD 5000+ x2 (64bit)
3GB RAM (DDR2)
Video: Nvidia 8600GT

И го държа без да го ползвам щото като знам кви пари ще му взема и направо не ми се дава ;)

Нед Окт 30, 2011 2:55 pm
Профил
Аватар

А аз дори на Pentium ΜΜΧ 200 Мхц му намирам работа. Това моето е музей, де :)
Обаче пак ще кажа мнението си: за разлика от едно време хардуерът стана 99% безгрешен за разлика от софтуера. Никога няма да направиш PC което да може всичко и да няма проблеми, т.е. решението е в повече PC-та с някаква специализация. Днес новите компютри поевтиняха мнооого, за стария няма да вземеш сериозни пари - що не си го ползваш? Аз например не бих се ровичкал в интернет от комп на когото разчитам, още по-малко да пробвам дали ще ми харесат разни програмки. Машинката ти става за локален сървър, Download-Gateway и т.н. ама съвременният Ютуб май ще я изтормози леко.

Edit: Klez, това си е сериозна машина! Ще яде всякакъв интернет, според видеото - и мултимедия (изходите де, не силата).

Пон Окт 31, 2011 1:57 am
Профил
Аватар

Бонго, знам... то даже и FullHD филми си врътка без проблем :) и въпреки това ако тръгна да го продавам не мога да му взема кой знае кви пари.

Това с хардуера и отделните машини си напълно прав бонго (поне според мен)
подариха ми преди 2-3 месеца един лаптоп 500MHz с 64 РАМ някви такива... имаше доста проблеми ама успях повечето да ги оправя и сега долу горе работи (понякога не тръгва от първия път, но като тръгне си бачка)
и та тая антика ми върши идеална работа като се заровя в електроники, поялници и т.н. да го метна по средата на масата, да вляза с Remote Desktop в истинския комп и да си гледам схеми, datasheets и какво ли още не ;). Така не се налага да си слагам чисто новия лаптоп в мизерията

Пон Окт 31, 2011 9:58 am
Профил

аз ако бях - ъпгрвйд на рама и си го оставям за мен
1 или 2 гб рам и ще хвърчи, за игри не става но за повечето работа ще става, все пак геймърска конфигурация никога не е достатъчна, докато пц за работа откарва с години без нужда от смяна

минах на настолен но още държа стария лаптоп със всички инсталирани програми и настройки, вече не го ползвам изобщо, но по всяко време ако ми се скапе настолния мога да продължа работа на лаптопа без да губя време

Пон Окт 31, 2011 10:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тъкмо слагам Win7 (инжектирано) на едно PC. Старата лепенка за Vista Home Premium си стои. Ако на някой му трябва - на лична.

Едит: номерчето на него, де.

Вто Ное 01, 2011 12:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]