| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 никога не ползвайте DHL
в чужбина може и да са нещо но тук в България са една шайка мошеници, които само гледат как да те прецакат не знам с това отношение как въобще имат някакви клиенти нямам думи просто днес за пореден и последен път ме прецакаха имайте едно на ум каквито и споразумения да ви предлагат накрая имат скрити условия за които нищо не ви казват и по-късно научавате като си платите 
|
| Чет Дек 08, 2011 8:10 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: никога не ползвайте DHL
Демек нищо не се е променило последните 15-ина години, казваш (тогава някъде минах по тоя път....). Инак като съм получавал тук неща през тях (пратени отвън) напоследък нямаше някакви изненади (което само по себе си беше изненада  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Дек 08, 2011 11:06 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ааа на мен ми поискаха за една пратка таксата на която беше платена от изпращача още в Англия 180лв. Веднага се обадих на изпращача който ме увери че всичко е платено и че ще звънне да провери и още същия ден ми я доставиха. На въпроса защо ми казаха че дължа 180лв. получих отговор че на кашона пишело 180 BGN и се заблудили от този надпис 
|
| Пет Дек 09, 2011 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Всички са такива, DHL уж поне са точни, поне мен не са ме бавили май много, за експорт е друг въпроса, ни един от тукашните не става.
|
| Пет Дек 09, 2011 1:04 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам какви са DHL в България, но тук са единствените, които за последните 10-на години успяха да фалират и даже не ги преструктурираха, а направо ги ликвидираха и вече ги няма. В интерес на истината никога не съм ги ползвал тук а в БГ ги ползвах само веднъж да ми пратят една платка за 40 евро от Германия и въпросните DHL я бяха застраховали за 500 евро и познайте на пловдивската митница за колко иксаха да ми обитят 40 евровата платка  . Та направо им я върнах да си я носят обратно в Германия  .
|
| Пет Дек 09, 2011 3:35 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Минавайте на Verilog. Още по-добре на SystemVerilog. *DHL е бита карта заек, като ти поразмине афекта, би ли споделил със широката публика какво те изнервило този път. избора на куриери у нас е като избора на лекарски екип, финансов министър и каквото там се сетиш - разликата е в консистенцията и миризмата на лайната.
|
| Пет Дек 09, 2011 9:52 am |
|
 |
|
3aek
|
това което ме дразни е че гледат на клиента като овца за стригане а не като партньор с който ще работят дългосрочно дават ми оферта за транспорт от китай до българия, преференциален който е по-добър за малки пратки от въздушното карго защото там има много такси цесии месии и малките пратки ги товарят много. почвам аз да карам с тях и в края на месеца идва фактура и ooops цените на някои пратки по-различни, питам защо? ами тези не били от китай а от хонг конг и тайван, не били вкарани в системата им а счетоводството им било в малайзия и трудно се издавало кредитно известие  щели да ми карат някоя пратка безплатно да ме компенсират, ок, познайте кога ми караха тази безплатна пратка после ми дават една таблица с цени и договор, там има сухопътен и въздушен транспорт ползвам ги вече няколко месеца наистина е удобно да кажеш на доставчика пращай за моя сметка и да не се занимаваш и идват - хм ъм дали сме ти много ниски цени трябва да ги увеличим че не ни излиза сметката, и ги праснаха същите по които ме работеха с тайван й ХК, ок сега разликата бе 20% над въздушното карго карай по-удобно е ще ги ползвам добре имам по-тежка пратка я да я пусна по сухопътния транспорт, идва пратката, в края на месеца идва сметка *3 това което е по оферта, абе хора защо така? инструктирал съм изпращача да ги прати сухопътно а вие сте ми фактурирали въздушно? аамиииии... дал си акаунта за въздушен транспорт, а кой ми е акаунта за сухопътен? ами не сме ти издали! ами защо тогава ми давате оферта за сухопътен? наша е грешката, ама не може да ти издадем кредитно, ще има да ти караме безплатно пратка (  ) издадоха сухопътен акаунт ама мен ме е страх да го ползвам да не ме боднат с нещо друго, защото по едно време при ползване на въздушния транспорт взеха да излизат и едни допълнителни такси, те за какво са? питам, ами това били отдалечени дестинации, къде в договора ми пише за такива? ами те са на нашата уеб страница не знам къде си а в договора с малък шрифт пишело за тях преди месец се чудя как да прекарам един тежък товар от Германия и викам дай ще го пробвам този сухопътен акаунт, идва пратката цената *2 спрямо таблицата, защо бе господа? сухопътния акаунт ми бил за експорт, а аз съм го ползвал за импорт  е тук вече чашата преля 
|
| Пет Дек 09, 2011 10:05 am |
|
 |
|
tgi
|
А, ти пък си имал наивитета да се опитваш да се договаряш с БГ транспортна "фирма", аз май не бих опитал. Но ми е любопитно - ако ти остане време да направиш сметката спестил ли си нещо в сравнение с това, което щеше да платиш ако беше карал на парче. Не бих се учудил ако са били достатчно нагли да са ти взели дори повече (но нямам идея как е де, не съм имал твоята смелост пък и нужда, моите количества са далеч по-малки).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Дек 09, 2011 10:28 am |
|
 |
|
3aek
|
на всичко отгоре имам един китаец с който работя вече година и като му описах че имам проблеми с DHL ми прати цените по които той плаща и бяха точно няколко пъти по-ниски от цените по които карах с DHL в продължение на година да ми изпрати 10 КГ кашон от врата до врата струва $80 нали разбираш кога пак ще ползвам DHL акаунта 
|
| Пет Дек 09, 2011 11:13 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@3aek, Колко $/kg ти излиза сухопътния транспорт през тях от Китай до БГ за пратка примерно 150kg?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Дек 09, 2011 11:17 am |
|
 |
|
tgi
|
Аааа, ако имаш опцията да накараш изпращача да плати (т.е. да ти включи транспорта в неговата фактура) това е вариантът, освен може би ако внасяш от друга БГ тип вченгьосана страна дето се чудят къде по транспорт, кабеларки и т.н. да си водят на щат персонала - знам ли коя да дам за пример, то може и да няма друга  . От Китай дотук платките ми идват за $30 през DHL (прототипни количества, от pcbcart), включват ги в цената хората. За една мизерна пратчица с мостри от Тайван UPS ми взеха над $100 - нямах други опции освен да дам account а чиповете ми трябваха. Да си отварям account в DHL не ми е хрумвало, трябва бая на зор да съм за да хукна да го правя.
|
| Пет Дек 09, 2011 11:27 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
така е, и не само с DHL. по принцип и аз се отказах от години да си ползвам акаунтите, поне българските. тъпа работа, ма да беше само това... DHL лятото ми освобождаваха една елементарна пратка 12 дена... всички документи бяха при тях още преди китаеца да шипне, но просто се мотаха. всеки ден ги подгрявах да добро утро и лека нощ - ефект нула. единствено има смисъл да се ползват от германия, май. тони, вземи направи някакъв износ, че дянков го е закъсал с растежа. понеже ръста го мерят в проценти, а не в абсолютна стойност, дори един диск да изнесеш, ще има "ръст на износа на дискове със 100%"
|
| Пет Дек 09, 2011 11:29 am |
|
 |
|
3aek
|
сухопътната опция е за европа!
|
| Пет Дек 09, 2011 11:46 am |
|
 |
|
741
|
Е да де, ама какво общо има DHL в случая. Стойността я определя изпращача и се подписва отдолу. Писал е 500, щото има минимален праг и за 40 ще плати същите десетина евра застраховка, колкото и за 500. И е решил да не е капо, ако се изгуби пратката, само дето не е съобразил, че ще е за твоя сметка.
|
| Пет Дек 09, 2011 11:47 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Не попитах случайно. За такъв товар доставката по море по офертна цена на наша фирма ще ми излезе 2$/kg с включени всички разходи в групажна пратка. Срока на доставката е между 40 и 60 дни.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Дек 09, 2011 12:01 pm |
|
|