|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:58 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaprqn
Ранг: Новодошъл
|
 Заклано прасе в Габрово
Фейсбук се поболя от новина, че в габровска дискотека е пуснато намазано с олио прасе и който го хване за него си е. Хванал го един младеж, спечелил го и какво да го прави - ами каквото се прави с прасе преди коледа. Обаче се орева орталъка, гледам и коментари на хората, колко хуманни са и загрижени, как за младежите трябвало затвор и т.н. Кажете ми аз ли съм нещо крив, защото изобщо не смятам, че има някаква кой знае каква нередност - такива мероприятия се случват и по рокерски събори(само че там са по-хардкор и пускат диво прасе) и по някои села преди коледа, или масовото стадо понеже написано, че това не било обикновена габровска свиня, а декоративно мексиканско прасенце  , че било заклано в дискотеката (безумие на което не знам кой нормален би повярвал), че то горкото животинче било уплашено. Аз не знам свиня до сега да е била спокойна преди да се заколи, ама карай. Та интересно ми е да чуя мнението и на разсъждаващи хора, а не само на такива, които мислят и чувстват всичко, което им се каже по телевизията.
|
| Съб Дек 17, 2011 12:22 pm |
|
 |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Заклано прасе в Габрово
Мен ако питаш - на тава със зеле, люти чушлета и червено вино ... Пък можеш да оставиш хората да оревават околията, кой му дреме при наличието на тая софра? Айде не се впечатлявай от хорски глупости, те край нямат ...
|
| Съб Дек 17, 2011 12:49 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
+1 , наистина край нямат. Всеки ден се изяждат тонове свинско (питал съм се колко ли от него е от двуноги прасета, дали не са почнали да ловят скитници и т.н. и да ги разфасоват, тия дни се чудех, свинското беше бая по-твърдо от обикновено....  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Дек 17, 2011 1:00 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В един друг форум казаха, че прасето е било намазано с олио и понеже никой не успял да го задържи всички го наритали и вече полу-умряло е било заклано на другия ден на обед. Дали е така или са го заклали още в дискотеката не знам. Знам само, че има огромна разлика пияни младежи да колят малко декоративно прасенце в дискотеката и хора да си купят/угоят 100кг шопар, да си викнат касапи, да се обърнат тактично на една страна и накрая да вземат от касапите нарязаното место.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 17, 2011 1:08 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
За свинското не знам, но имам наблюдения за хамбургерите преди да се превърнат на хамбургери. Познат си намери работа в кланница в Норвегия, чисти мръсотията след голямото клане и казва, че на смяна (12ч) нормата била около 1500 животни за цялата кланница. Та ако случайно я пуснат на 24ч не знам какъв дявол ще колят, то това са адски много животни ... в една кланница @ike, абе недей и ти, кой чул, кой не - давайте да пишем - сега ще кажат, че са се подиграли с нещастното животинче, като са му направили клизма с автоматична писалка. Два пъти. Стига глупости, каквото се е случило ще бъде преекспонирано десетократно докато обществото се занимава да дъвче тия диващини, 'щото си няма по-сериозни проблеми ли? Хех ... И като изчерпат тая новина ще пуснат друга - сигурно за изнасилена къртица от местни алкохолици. И тя ще е толкова вярна. Ай стига. Огледай се, това ли ти е нещото, което трябва да ти бърка ритъма на живот?
|
| Съб Дек 17, 2011 1:23 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
В тази чалгажийница и човек да заколят за забавление - няма да се учудя... Караджата(единия от собствениците - Иван Караджов) твърди, че прасето е заколено извън чалгажийницата. Междодругото въпросната чалгажийница някога беше кино. Най голямото в Габрово... 
|
| Съб Дек 17, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Аман от лигльовци! Клането на прасе си е направо хуманно. Виетнамците навремето имаха специалитет - куче бито в чувал. Слагат го в чувал да виси и го налагат с тояги докато умре. От отделения от страха адреналин месото става крехко. За някой може да е брутално и извратено, но храната си е храна. Колкото по-задоволен и разглезен е някой, толкова по-смахнати разбирания започва да има. А и едва ли всички, дето се възмущават, са вегетарианци. Както са казали хората - "глада е по-силен от тока" 
|
| Съб Дек 17, 2011 4:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мисля, че приеха някакъв закон за защита на животните. не можеш да рираш или колиш прасе. и наистина предвиждаха затвор. дори бездомно куче, ако те нападне, нямаш право да го утрепаш. това се отнася обаче само за четрикраките прасета.
двукраките свине този закон не ги хваща. днес мернах нейде в пресата, че собствениците на запалени коли, оценени под 3800лв (12 МРЗ) няма да могат да заведат дела срещу запалителите. е, те това са закони!
|
| Съб Дек 17, 2011 4:26 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе това виетнамското си е гадост, то и прасето ако са го мъчили пак е гадост. Едно е да убиеш за храна, съвсем друго е да измъчваш жива твар та да стане по-вкусна, ей такива не бих имал проблем аз да ги употребя за храна, може би и овкусена по техния начин. Всъщност аз не бих могъл да заколя каквото и да е, не и докато не огладнея истински (дни без ядене). Но да придиря човек на тия, дето му колят животните за да има месо на рафта в магазина си е гнусно лицемерие, мога само да съм благодарен, че го има и мога да си се глезя да не убивам аз и занапред. Наскоро една в Англия я вкараха в затвора задето убила котето на съседка изпичайки го в микровълнова печка. За няколко месеца само ама пак е нещо. Мене ако питат на такъв род жестокости всякакво наказание им е малко. Въобще измъчването на нещо или някого за удоволствие не е нещо, което бих приел, такива трябва да се убиват.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Дек 17, 2011 4:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Щом ти е интересно да чуеш и друга гледна точка, гледай earthlings ( www.earthlings.com)
|
| Съб Дек 17, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Айде сега, значи ако го заколиш в кланницата е ОК ако го заколиш в дискотеката или на двора е престъпление ... аз ако имах прасе хич нямаше да му се моля, та и децата щях да науча, като се научат на 4-ри ноги и с 2 ще се оправят, а то ще си трябва, нали края на света ще идва все нещо трябва да се яде. Лично за мен това са глупости, скоро ще почнат да вкарват в затвора и за прегзени кучета сигурно, ама мен тия не ме ловят, ако има какво ще си коля, ще си газя, а помиарите не само ще ги ритам, ами скоро може и да ги обеся по входовете на тия дето ги хранят. Лятото едно се пробва да ме ръфне, нали уж вече съм човек и не ходя с кубинки, успя да направи дупка в чипика, а малко преди това бебока се въртеше около него, бая се замислих дали да не му светя маслото, ама много лошо ме погледнаха "контролните органи".
|
| Съб Дек 17, 2011 8:04 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
В момента Фейсбук е най-голямата чалгаджийница.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Дек 18, 2011 1:05 am |
|
 |
|
3aek
|
онзи ден в някакъв вестник бяха публикували остарели закони които вече днес звучат неадекватно, единият беше от някакъв щат в USA който гласеше че момче не може да се счита за мъж способен да храни семейство и да се ожени преди да заколи пред свидетели три кокошки и три крави 
|
| Нед Дек 18, 2011 11:06 am |
|
 |
|
RFT
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Май 11, 2006 7:53 pm Мнения: 66 Местоположение: 3-ти стопански двор, БГ
|
E в Щатите има много невъзможни закони Имаше не съм сигурен дали в Тенеси, че е сериозно престъпление да изнасилиш риба, друг беше, че не може да снимаш лос без съгласието му. В друг щат, ако изневериш на жена си, може после публично да се извиниш..... А, такъв случай с прасе си спомним преди около 11 години в дискотека във Враца  Който го хване за него е  Потича между хората и по дансигна и накрая един бабаит го хвана, хоп в чувал и в 02:00 през ноща на центъра, квичи, квичии и хоп в багажника.
|
| Нед Дек 18, 2011 11:22 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ти наистина ли не правиш разликата? Едно е да убиеш животното да се нахраниш. Съвсем друго е съзнателно да издевателстваш и да го измъчваш за да си правиш кефа. Едното е си нормална човешка дейност съгласно хранителната пирамида. Другото е извратено/патологично състояние и се нарича САДИЗЪМ! Само садист може да причинява съзнателно страдание било физическо или психическо на едно животно/човек, за да изпитва кеф от това. В нормалните държави, тая дискотека щеше да бъде затворена, а организатора на подобна гавра с животно - осъден най-малкото със зверска глоба. Но това е вероятно, защото в ония държави живеят лигльовци, а ние тука сме МЪЖЕ. Да ви пикам и на мъжеството, ако в това се изразява - да гониш прасе из дискотека... И не ми давайте за пример азиатците, дето измъчват животните преди да ги ядат. Тия по принцип не са съвсем хора, в тяхната култура - и хранителна и каквато и да е, садизма си е заложен доста дълбоко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 18, 2011 11:31 am |
|
|