| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Интернет цензура - поредният напън
Страната на свободата поде поредната кампания за въдворяване на световен ред, този път дори без повод - м*нет  Не знам хакерите що бели са направили и ще направят... А днес торентите си хвърчаха: за пробата тръгнах да зареждам последните версии на скъпи програми от залива на пиратите и всичко стана по-бързо отколкото от рапидния сайт чрез заплащане. Ако това не е протест... Пък гуглето ме предупреди, че до първи март трябва да си избера потребителски профил уж за мое добро. Нямах нерви да прочета всичко. То открай време за всяка ключалка се намират ключове ама който живее близо до Статуята на свободата вече съвсем сериозно го заплашва затвор. Отварям приказката защото всеки намек за ограничаване на някаква свобода ми действа като таралеж в гащите а в случая ограничават само обикновения човек. За наводнението от реклами и вредни сайтове нищо не се споменава.
|
| Нед Яну 29, 2012 7:37 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Интернет цензура - поредният напън
Абе Бонго, то верно че ФБР се активизира много последно време, ама я ни светни каква по-точно свобода ти ограничават пък на тебе - да не би да е тая да крадеш на воля, каквото ти падне пред очите  ? То верно, че всички го правим, ама за разлика от тебе поне не ревем като ощипани ученички  . Ограничавали му били свободата  .
|
| Нед Яну 29, 2012 8:00 pm |
|
 |
|
3aek
|
и аз се учудих че страната на неограничените възможности потегли по пътя на китай - там има филтриране на съдържание и забранени сайтове 
|
| Нед Яну 29, 2012 8:05 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
димитре, точно тоя аргумент трябва да ти е ясно, че в щатите е неприемлив.
Да, не могат да ограничават свободата ти да крадеш; ако крадеш трябва да те хванат и накажат. Или да забранят кухненските ножове за да те лишат от правото ти да убиваш с тях.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Яну 29, 2012 8:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз рядко крада пък и Заек отговори заради мен... Бих допълнил само, че това е поредният етап към рисуваното от фантастите нерадостно бъдеще (доста други вече са реалност) и ако сме съгласни -  С tgi сме се засекли.
|
| Нед Яну 29, 2012 8:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Може би е рядко - само ти си знаеш, но пък са скъпи неща  . Значи ако отида да открадна само веднъж един много скъп диамантен пръстен по логиката на Бонго все едно нищо не съм направил. tgi, нали все повтаряш, че тук сме се събрали все свестни и умни хора. Ами като е така дай първо да видим какво и как ограничават и после да коментираме на Бонго свободите. Законите, които искаха да прекарат през конгреса вече ги отхвърлиха, т.е. по тая точка няма какво да коментираме. Относно затворените сайтове - за сега затвориха само един сайт megaupload.com и арестуваха собствениците му - другите се самозатвориха сами (сети се сам защо). Запитали ли сте се защо обаче, още повече че в същото време всички известни ми торент тракери за пиратско съдържание работят на пълни обороти - даже и Бонго с ограничената свобода го потвърди. Ами защото въпросния сайт е генерирал последно време 4% от световния интернет трафик и собствениците му, а също и потребителите, участващи в афилиейт програмата му са изкарвали доста пари точно чрез разпространение на пиратско съдържание. Та това е тънката разлика - ФБР постоянно си затваря очите за пиратстване за лични цели. Всички, които познавам тук пиратстват и още на никой нищо не са направили - пращат на някой чат пат по някое писмо от интернет доставчика, ама толкова. Човека се кротва и след време пак почва. Но когато стане въпрос някой да прави пари, разпространявайки пиратско съдържание, тогава много ясно, че ще затварят сайтове и ще арестуват виновните, пък ако ще и на другия край на света да са след като са били достатъчно тъпи да си държат част от сърварите във Вашингтон ДС, т.е. престъплението е извършено на територията на щатите. Та ги екстрадиурат по същата логика както ако обереш банка във Вашингтон ДС и после се покриеш в страна, с която САЩ имат споразумение за екстрадация. Та не е зле като ще се коментира нещо първо човек да е запознат с подробностите, защото иначе вместо сериозни хора се представяме като лаладжии  . Относно цензурата върху сайтовете, която уж упражнявали САЩ също като Китай, знам че няма да повярваш, но само мога да се изсмея на такова твърдение  .
|
| Нед Яну 29, 2012 8:32 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Тихо по чорапи , ето какво прави малоумното ни правителство: http://www.blitz.bg/news/article/128988
|
| Нед Яну 29, 2012 8:51 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Да... показаха го по новините. Ама тя схемата е ясна - САЩ пръдват - наще се насират. Всъщност по-този начин вече една голяма част от българското население са "сериозни" престъпници с изгледи да бъдат осъдени на 3 години затвор. или глоба от 10к. лв.
|
| Нед Яну 29, 2012 9:13 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе чух историята. За тоя megaupload не знам, ако е имало нелегално съдържание и са ги затворили това е начинът, а не да ограничават всички, та да не вземе някой да направи нещо, кви са тия групово-превантивни наказания. Точно за някакъв такъв закон ставаше дума, дето го отхвърлиха - до след изборите.
Чак с Китай да се прави сравнение е разбира се смешно, но не е да не се движат в тая посока. Невъзможна мисия, разбира се, ама тия по кабинетите ще разберат, че е така чак като защрака гилотината (което няма да е в ничия полза от сега живите но изглежда все по-неизбежно като развръзка на текущото ни развитие като вид).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Яну 29, 2012 10:25 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
И пак изниква въпрос кога ще затворят библиотеките и ще опандизят управителите им. В библиотеките най безцеремонно се копира на копирни машини съдържание с авторски права.
|
| Нед Яну 29, 2012 10:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Така е. Това с авторските права е безнадеждно в миналото, за добро или лошо. Според мене е за добро. Конструирани сме да комуникираме, съответно знанието не трябва да бъде блокирано. Ако някой си въобразява, че ще натика пастата обратно в тубата и ще почнат пак масово да се продават CD-та по $20 парчето за качествен албум просто трябва да се събуди, тая няма да я бъде вече. Нещата ще си идат по местата полека лека. Ако някой измисли нещо и не иска другите да му го повтарят да не им казва как се прави и толкова. Ако е лесно повтаряемо ще му се наложи да продължи да измисля нови неща. По този начин сме конструирани, останалото са моментни отклонения от замисъла ни като устройства  .
|
| Нед Яну 29, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Оххх абе тия хора в тая държава друга работ анямат ли си бе, всичко ли откраднаха и продадоха че все с глупости се занимават .. не разбирам, имат 5 годинки, да крадът да си пълнят гушките вместо да си губят времето с безнадеждни каузи. Той Българина като си тръгне от работа ако не е откраднал нещо, ако няма аванта не може да спи, те искат да му забранят филми да тегли ... ей това .....
|
| Нед Яну 29, 2012 11:33 pm |
|
 |
|
klez
|
При така развилите се обстоятелства предлагам в Студентски град на общежитията да им сложат решетки на прозорците и да заключат вратата на входа, а на портиера да му сменят длъжността на Надзирател  Те и без това всички студенти теглят филми от замунда.. просто за улеснение, да не ги транспортират по затворите
|
| Нед Яну 29, 2012 11:38 pm |
|
 |
|
klez
|
В такъв случай ... да предположим, че вкъщи рутера ми е отключен и всеки може да го ползва. Как аджеба могат да докажат, че точно аз съм теглил а не някой който се е закачил към рутера. Аз може да искам да пръскам свободен интернет за който минава долу под блока за благото на хората. Ще забранят и отключените рутери ли? За момента не е незаконно да имаш отключен рутер
|
| Нед Яну 29, 2012 11:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе примерът със забраната на кухненските ножове си е класически и точен. Аз да дам друг: нали ще ми се смеят и гаргите ако дам някоя хилядарка за фотошоп при положение че го ползвам един път на два месеца?! Досега си карах на древната версия 5 защото ми върши работа а това което ме дразни се запази и в 7. Днес обаче си заредих CS5 и то в портативен вариант Защо кръвопийците спряха практиката да пущат старото безплатно - хем зарибяване, хем ограничава пиратстването?... Май щото новите версии са само повод за нови пари А ако нещо е за контрол в интернет това са избуялите не съвсем добронамерени реклами и сайтове с откровено лъжливо съдържание дето забуренясаха всичко в нета ама тях никой не ги бара - да си печелят на спокойствие! P.S.: ползвам Firefox-а главно заради приставката му WOT - да не си губя времето с посещение на нежелани сайтове.
|
| Нед Яну 29, 2012 11:41 pm |
|
|