Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Принтер НР Р1102 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Принтер НР Р1102
Старият ми принтер ще сдаде багажа и трябва да си купя нов. Мисля да си взема НР Р1102. Може ли да споделите впечатления от това чудо. Как стои въпроса с чипа на касетата??? Някакви проблеми прави ли??? Пълни ли се лесно??? Ако препоръчате някаква друга машина няма да е излишно!!
Благодаря!

Чет Фев 16, 2012 8:41 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Принтер НР Р1102
Ако гониш цена - втора употреба 20-та или 30-та серия (без 2015 от 20-та) 2100/2200 са корави добитъци. Новите принтери обаче са пръчки - особено ниския клас (че как иначе лазарен принтер ще е на цена под 90$). Чипове конкретно за този не знам, ама обикновенно има за всички. Гледам че 30-та серия са слезли на към 600 лв. нови.

Чет Фев 16, 2012 9:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

В къщи имаме въпросното HP.Чипове предлагат хората.Но може да не го смениш и пак си работи.Тонер се намира евтин,но и качеството му е евтино-много бледо излиза печата сравнено с оригинала.Части резервни изглежда се намират лесно също,защото брат ми беше залепил някаква гума която обира излишния тонер за барабана и съответно си я намери. :)
Ето как се пълни- http://www.youtube.com/watch?v=NUfeGXZjWSo http://www.youtube.com/watch?v=aoflXQOkl5s ,китайците имаха и по-лесен вариант на пълнене-пробива от зад пластмасата,пълни и залепя с лепенка дупката. :twisted:
Има разпечатани около 10 000 страници на този принтер минимум.Последно започна да печата не равномерно-През няколко реда има 1-2 които са по-бледи.Не знам на какво се дължи-дали на гумата която сменяхме,дали на новия по-евтин тонер или нещо се е износило.Правеше някакви проблеми и драйвера-не искаше да работи заедно с драйвера на стария принтер,но това са бели кахъри.
По принцип за тези пари ново няма да намериш по-добро.Всичките са доста сходни.

Чет Фев 16, 2012 10:13 pm
Профил
Аватар

Ако искаш плътност намери си едно 6P и с нов консуматив - чак релеф прави на хартията. Имам един 2200 - с пълнена касета се ядва (и няма чип). Обаче 2015-то още с първото пълнене на касетата и ... става грозна работа - никакво покритие. Виждал съм 5-ци и 6-ци на по 1М копия. Вече не се правят такива неща.

Моята 5-ца я купихме за 1200$, 2200 - за 1200 лв. 2015 - за 600 лв...

На къде отива техниката...

Чет Фев 16, 2012 11:36 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

nobodyshadow написа:
Последно започна да печата не равномерно-През няколко реда има 1-2 които са по-бледи.Не знам на какво се дължи-дали на гумата която сменяхме,дали на новия по-евтин тонер или нещо се е износило.

В зависимост колко е разстоянието между редовете може да е проблем с оптичния барабан или девелопъра.

иначе аз имам един стар Samsung Принтер на скромните 160 000 копия... принтира си супер за момента, касетата не я знам на колко пълнения е но нямам оплаквания.
Сравних го с на един приятел чисто новия самсунг и моя има доста по плътен и равномерен печат

Пет Фев 17, 2012 2:00 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]