|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:12 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Въпрос за тъпия Protel DXP
| Автор |
Съобщение |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
 Въпрос за тъпия Protel DXP
Някой може ли да ми обясни, защо тъпия протел ми изстрива дирите докато си чертая други. И не само тях ами и някои падове също? Възможно ли е да се оправи проблема със съвис пак ( използвам SP2)?
|
| Съб Сеп 10, 2005 4:36 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
Последна промяна ¶ на Пон Яну 30, 2012 5:07 am, променена общо 1 път
|
| Нед Сеп 11, 2005 2:21 am |
|
 |
|
alek
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:54 am Мнения: 50 Местоположение: Null
|
Въобще не е тъп протела! Действително както ти каза @Pirev, има такава опция, само че в DXP не е точно същия пътя до нея. Но се намира в Preferences. Намери я и я изключи щом толкова те дразни, но според мен тя е доста полезна, тъй като автоматично ти премахва старите пътечки когато си решил да ги редактираш. А падове не премахва, ако предварително в пропъртайзите на пада зададеш нет, към който да ти е свързан този пад. Ако само плейснеш пад върху някоя писта, автоматично му присвоява нейния нет, но си запазва правото да го махне ако сметне, че не е нужен!
|
| Нед Сеп 11, 2005 9:46 am |
|
 |
|
¶
|
...
|
| Нед Сеп 11, 2005 1:21 pm |
|
 |
|
alek
|
@MoZaKa, пътя към опцията е: Десен бутон върху PCB-то -> Options -> Preferences -> General -> Automatically Remove Loops.
@Pirev, имаш известно право, но мисля, че целта на протела не е ръчно да си задаваш нетовете, а това да става автоматично. Но пък има други неприятни изненади в DXP2004. Например в схематик едитор не може да се въртят вече елементите със спейс. Това е кофти. Не могат фино да се позиционират коментите с контрол. Но пък са наблегнали страшно много на FPGA дизайна. Все пак световните тенденции са такива. Пък за рутера - винаги можеш да си сложиш спектра като рутиращ сървър.
|
| Пон Сеп 12, 2005 8:17 am |
|
 |
|
¶
|
...
|
| Пон Сеп 12, 2005 12:03 pm |
|
 |
|
alek
|
Не е DXP2002 + SP"X". Т.e. изцяло нова инсталация си е. До колкото знам, най-актуалното в момента е DXP2004 + SP4. (build 8.4.03.3664). Но проблема в схематика се появи след SP2 на DXP2004. Мисля, че тогава окончателно смениха сайта и вече остана само Алтиум като производител и оттогава не се казва "ProtelDXP", а "Altium Designer". Ако можеш да убедиш твоите познати да дадат софтуерчето, мисля, че няма да са ни необходими хелпове за да го тестваме. Пък ако го дадат "оупън сорс" (особено ако са писали на Делфи наистина) можем да доразвием идеята. Като говоря в множествено число имам предвид членовете на това общество mcu-bg.
|
| Пон Сеп 12, 2005 3:47 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Благодаря много за отговорите. Всъщност опцията я отких сам веднага след като пуснах постинга (макар че беше малко късно), но все пак научих нещо полезно. Наистина трябва да се науча едно PCB да го почвам от SCH, а не направо да го "рисувам".
|
| Пон Сеп 12, 2005 4:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 |  |  |  | pirev написа: ... Между другото преди 2г. видях CAD програмата на 2-ма пича от Пловдив, които се занимават основно с проектиране и изработка на печатни платки. Сами са си я писали на Delphi, под Windows работи, не иска никакви инсталации. Имат си SCH и PCB част. Никакви шарении, никакви Wizard-и, никакви Help-ове. Обаче като погледах половин-един час как работят с нея се накефих максимално, защото са вложили в нея най-доброто от P-CAD, Protel & Cadstar. Мисля че имаха поддръжка и на някои други файлови формати, освен техния. Но хората са върли платкаджии и са се старали да я направят удобна за платкаджии, а е не да хваща окото с шарен интерфейс. А гербер частта им беше трепач. Лошото е, че не им се занимава да пишат Help-ове, да я окомплектоват с библиотеки и да я продават. |  |  |  |  |
Хехехехе - DetCAD  . Язък дето Детелин хвърли толкова труд в това нещо  . Тва да си направиш програма от такъв калибър та да работиш само ти на нея - според мен е пълна лудост. Ма какво са чудя - той и компилатор на паскал си направи за пиковете  .
|
| Пон Сеп 12, 2005 6:56 pm |
|
 |
|
¶
|
...
|
| Вто Сеп 13, 2005 12:16 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Вто Сеп 13, 2005 7:49 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|