Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Relay control..(няма код) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Relay control..(няма код)
bateAz написа:
Не ме кефи! :)
Прегледах набързо, но опроводяването не е добре, нещо като стратегия за опроводяване на масата: липсва, пътечките от контактите на релетата се омешват с пътечките от управлението, липсват блокиращи кондензатори на чиповете. Май че правенето на платка се е свело само до геометрично нареждане на тухличките и прекарване на жиците колкото да има връзки. :(

Айде сега! Твоята първа платка що не я постнеш за коментар? :D
Човека ще се ошлайфа с времето, не му режи крилата така.

Сря Май 23, 2012 2:51 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Платката е съобразена точно спрямо мястото което ми трябва и факта ,че ще е едностранна също допринася до въпросното свързване което също се ограничава и от малкото мостове.
А ако се бе загледал ,ще видиш че между маса и захранване на ИС има отвори за блок кондерите.
П.П със зададените размери това се постигна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Сря Май 23, 2012 8:58 am
Профил
Аватар

Да не кажеш после че само съм критикувал - ето и малко акъл :

Махни съпротивленията и кондензаторите на бобините на релетата 1. Заемат място, 2. С един диод на обратно ще постигнеш по-добър ефект. От долната страна под релето между пиновете на бобината можеш спокойно да сложиш смд диод (примерно 1N4148 ще влезе спокойно).

Пробвай да направиш платката с Ground Plane - всъщност Батето почти го каза това.

Това, че платката е едностранна и няма много място не трябва да те кара да правиш глупости. Стреми се да избягваш минаване на писти под релетата където са им контактните групи. Ако трябва счуппи едно реле и го виж какво представлява вътре, за да се ориентираш.

Сря Май 23, 2012 3:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Не е лошо да си увеличиш някой от площадките на крачетата. И това реле дето шунтира бутона заема половината платка. Има начин с дребен елемент да дублираш тоя бутон.

Сря Май 23, 2012 6:13 pm
Профил
Аватар

Дойде ми пика наредих всичко на бредбоарда и резултата ме разочарова :cry: :cry: :cry: Ефекта ,е че светят всички всички изходи (диодите) на микроконтролера и мисля ,че бъркам при програмирането му.. до сега не ми е давала такава грешка.
Изображение
пробвах и с YES и NO записва го пика но ефекта е това ,че на всички изходи имам високо ниво.Някаква идея??? :?
Явно е заради това ,че не използвам външен осцилатор а вътрешният на микроконтролера , но незнам настройка ли е какво е .
П.П програматора ми е JDM

Чет Май 24, 2012 1:38 pm
Профил
Аватар

Ами светят защото не работи контролера. Стойността за калибриране на осцилатора при нов контролер е записана на последния адрес от флеша. Трябвало е да го прочетеш преди да го записваш. Истинските програматори не изтриват тая стойност или поне те питат преди това. Ако имаш друг нов контролер прочети го и запиши неговата стойност там на последния адрес! Другия вариант е да запишеш на последния адрес например 3470. Няма да е калибриран точно за 4 MHz осцилатора, но ще работи.

Чет Май 24, 2012 2:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3