Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Впечатления от SDCC 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Впечатления от SDCC
Без да правя 16-ките някакво чудо на технологията, новите 16-ки (според модела който е упоменал Dan) почтис нищо не отстъпват на 18-ките.
Писал съм на PICC и не е толкова страшно или различно спрямо 18-ките, предполагам ще е същото и при другите компилатори. Естествено няма да пропусна момента, че понякога има дребни бъгове и при компилатора и при процесора, които нямат закономерност на проявяване. АРМ е светлинни години напред и е друга губерния, стига да има желание да влиза там :)

Сря Май 01, 2013 2:32 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Впечатления от SDCC
sukhoi написа:
без наистина да разводнявам темата, какво е най-голямото предимство на пик18 пред кортекс м0 ( примерно lpc) за човек, който тепърва ще разработва някакво устройство. Тоест ако някой може да ми изброи минусите и плюсовете на кортекс м0 и пик18. Благодаря

По - ниска консумация, по - евтини и по-лесно доставими. Първото е под условие, второто е от значение само масово производство, третото обаче си е важно. Досега с Микрочип имам най-малко ядове откъм лидтайм.

Друго голямо предимство на пиковете е, че продължават да правят 5 волтови контролери, което в днешно време си е вече екзотика. А като ти потрябва...

Удобен е пика, когато ти трябва да клатиш пинове. Напрактика на един Куртекс му трябва 10 пъти по - бърз клок за да постигне времената на пика. Освен това на куртекса асемблера е сложен и подлежи на оптимизации и не е ясно какво ще натвори компилатора, времената варират много. Докато при пика само с един поглед можеш да кажеш дадена част от кода, колко време ще отнеме.

Това са все неща, които имат и други решения де, просто пика е едно от тях. Т.е. ако иска човек да си намери причина да го ползва, ще намери. Аз вече от 7-8 години основно ползвам АРМ, но и в най-новото изделие, което в момента проектирам, една част от управлението ще бъде реализирана с ПИК.

Сря Май 01, 2013 3:48 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2