|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:10 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Въпрос за LCD TV Philips
Има ли вероятност телевизора да се скапе нещо ако работи на -5 °С и дали изобщо ще работи. Идеята е малко безумна но съвсем сериозно питам. Не съм много запознат със LCD матрици но имам опит с телефона, като падне под нулата екрана потъмнява и спира да работи, дали е то чиповете или от матрицата идея си нямам.
|
| Пон Фев 17, 2014 3:35 am |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
 Re: Въпрос за LCD TV Philips
За всяко устройство си има спецификация от производителя. Прочети, прецени. Освен температура се гледа и влажността. При 0 до -5 градуса всяка промяна на температурата може да доведе влажността до "точка на оросяване", т.е. да получиш конденз по платките на устройството, и тогава духаш супата с гаранцията.
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Пон Фев 17, 2014 1:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Въпрос за LCD TV Philips
Аз точно ТВ не съм слагал във фризера, но миналата зима я прекарах на село, т.е. доста време бях навън или на неотоплено, и нямах проблем с телефони, компютри и периферията им. Конденза е друга бира но според наблюденията ми е опасен само при изкарване от "фризера", т.е. бързо затопляне.
|
| Пон Фев 17, 2014 4:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|