Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Управление на триак MAC97A8 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
Ееее, недей така, все пак никой не се е родил научен

Не е за това, а за началните условия. Хората от сто кладенеца вода се опитват да донесат, а то пожара бил на друго място.

Пон Мар 06, 2006 11:58 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение Re: Управление на триак MAC97A8
jony++ написа:
....Когато му е подаден отпушващ импулс всичко е ОК. Когато обаче обече се спре отпушващия сигнал на гейта, триака не се запушва напълно, а продължава да пропуска някакъв ток. Ефекта е че свързаната през него лампа свети на около 15%....

Доколкото разбирам от горното и от това, че остават 170V върху лампата излиза, че триака пропуска свободно в едната полувълна и се управлява в другата т.е. е изгорял наполовина :) (да е пробил само единия от двата тиристора от които е съставен)
Успех :)

Сря Мар 08, 2006 7:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На няколко пъти ми прави впечатление, че стават големи теми само защото не се уточнява постановката на задачата. Почва се с нещо уж просто като схема, после се оказва нещо съвсем друго. Ако обаче още от самото начало се даде подробно описание на проблема, ще се загуби много по-малко време за откриването. Може би вместо да се бърза да се пуска тема е по-добре да се обмисли как да се формулира проблема и тогава да се пуска.

Аз сьщо съм на мнение, че е по-добре да се сложи реле отколкото симистори. Има и друг вариант, IRF произвежда чипове за луминисцентни лампи, които имат изведени крачета за управление на интензитета, спиране / пускане на лампата. Ако да речем конструкцията позволява да се направят нови електронни баласти с тези чипове ще стане много мазно решение.

Чет Мар 09, 2006 2:41 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2