|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
аз доколкото разбрах идеята е човека да се научи как се прави МАС контролер на CPLD
т.е. повече се набляга на учебната част, а не на самото рутиране.
така ще научи:
- структура на етернет пакетите + горни нива
- енкапсулация при РРРоЕ
- маршрутизация
- VHDL/VERILOG в още по-голяма степен
- как се прави МАС
- как се връзва PHY
|
| Пон Мар 06, 2006 2:00 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
|
| Пон Мар 06, 2006 2:05 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Ehhh
Добре ето виж как става под Линукс!
Чети тук:
http://iptables-tutorial.frozentux.net/chunkyhtml/x4799.html
Пример 1 :
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-set 64
Пример 2 - как да намалиш пътя по нататък:
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-dec 1
Пример 3 - На теб това ти трябва !!! :
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-inc 1
|
| Пон Мар 06, 2006 4:43 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Аааааа .... ще откача
Абре знам как става под Линух бре човек .... на мен ми трябва обаче да го правя тоя номер с WINDOWS базиран рутер .... а там такива шмекерии немогат да се правят на ниво ОС ! Това го повтарям вяче за назнам кои път ....
Значи да обобщим  : увеличаване на ТТЛ'а без Linux и без хардуерен рутер !!!
@plameniv виж ако намериш начин ка да го направя това с ТТЛ'а под WINDOWS така както става под Linx ... е тетогава 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пон Мар 06, 2006 5:36 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Пробвай това за ХР
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
Create or Edit key DefaultTTL
Рестарт
|
| Пон Мар 06, 2006 6:27 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Нестава нищо ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пон Мар 06, 2006 7:01 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
забравих
DefaultTTL е DWORD key and
DefaultTTL= от 1 до 255
DefaultTTL=128
|
| Пон Мар 06, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ъ'ъ пак нищо ... но мисля че това което ми показваш се однася за ТТЛ'а които се слага когато аз изпращам пакети .. докато на мен ми трябва да променям ТТЛ'а на входящите пакети ..
|
| Пон Мар 06, 2006 7:23 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Re: Ehhh
 |  |  |  | plameniv написа: Добре ето виж как става под Линукс! Чети тук: http://iptables-tutorial.frozentux.net/chunkyhtml/x4799.htmlПример 1 : iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-set 64Пример 2 - как да намалиш пътя по нататък: iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-dec 1Пример 3 - На теб това ти трябва !!! : iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-inc 1 |  |  |  |  |
1. BrainStrom май те объркаха с мене
2. те ни взеха за мезе
2. Абе момче (plameniv) аз много добре знам как става  Да не говорим че в подписа ми се мъдри едно Powered
пък и по-горе казах за тази възможност
хухухух hihihii
нищо де , нищо не е станало, но определено се разсмях  аз какво казах ... още няколко пъти ще Ти/Ни/Си кажат/кажем нещата 
|
| Вто Мар 07, 2006 8:55 pm |
|
 |
|
relsys
|
tozi DefaultTTL e toq kojto se naznachava na paket praten ot syshtata mashina........
|
| Вто Мар 07, 2006 11:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако продължавате така, ще трябва за се закатинарчи темата
напомням ви, че темата е как да се направи МАС с FPGA, бил той с PHY или без
подтемата е как ХАРДУЕРНО да се модифицира и реконструира етернет пакет
въздържайте се от коментари как става с XP, YP, ZP, 2000, 2003, 2006 или 2012, моля!
на някои хора им е интересен точно този аспект на темата
|
| Сря Мар 08, 2006 12:21 am |
|
 |
|
HCL
|
BrainStorm минали са 2 седмици. Как се рaзвиха нещата, докьде стигна? Прегледах постовете, според мен се ориентирате погрешно около TCP-то. TTL-а се намира в 9-и байт на IP Header-а, т.е. преди Header Checksum-а. Понеже IP Header-a капсулира TCP сегмента една промяна в TTL няма да се отрази в TCP сегмента и корекциq на TCP Checksum е излишна.
Проблем може да се появи от протоколите na 2-ри слой, каквито са PPP и PPPoE. Не сьм си имал работа с тях, трябва да провериш какво точно садьржат. Освен това ethernet-а си има FCS отзад, следователно и там ще смяташ CRC.
С две думи гледаш от 3-и слой надолу, Като имаш в предвид, че 3-и слой няма trailer, затова ще променяш само един Header Checksum. Това е принципа, а хардуерната реализация е доста интересна, така че пусни един пост, като намериш време.
Здравейте всички отново 
|
| Пет Мар 24, 2006 5:55 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ми джаджата работи със следните забелешки :
- засега на 10Мбс (без PHY)
- променя ТТЛ'а сам на UDP/TCP пакети ...
За моите цели обаче ще трябва да го напраяв да потдържа и PPP протокола ... за моемнта съм доста зает и го оставям на страни ... можеби следващия месец ще пусна един прототип (че сега всичко виси на кабели ..  ) ... за подръжка на PPP обаче ще се слага FPGA .. CPLD'то ми идва малко ...
|
| Пет Мар 24, 2006 8:10 pm |
|
 |
|
HCL
|
Brainstorm TTL е част от IP протокола, макар и да се казва TCP/IP стек това са 2 сьвсем различни протокола, на различни нива. TCP-то няма TTL, а в една "нормална" мрежа на Транспортно ниво други протоколи освен TCP,UDP е много малко вероятно да видиш, какво имаш в предвид, че променя ТТЛ'а само на UDP/TCP пакети? Сьщо така си прочети договора и гледай доставчика ти да няма много мутренски характер, че ако на админа не са му рьцете "у гьзо" лесно ще те хванат. Дори да блокираш ИЦМП трафика и да филтрираш нqкои УДП пакети, които се ползват от traceroute-а, има една програмка наречена tcptraceroute, която ще ти прескочи firewall-a и си сгащен, че имаш нещо зад компа. Ако не ти е проблем и на някоя снимка ще се радваме, като си в крайна фаза. Успех 
|
| Пет Мар 24, 2006 8:47 pm |
|
|