|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:56 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ха-ха-ха-ха-ха
Целия свят е супер тъп. Само наш Румен е най-умен.
|
| Чет Юни 29, 2006 7:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Трудно е да си седнеш на задника и да го научиш.
|
| Чет Юни 29, 2006 7:02 pm |
|
 |
|
HCL
|
 Аз като прочетох Протон и помислих, че става дума за текстовия редактор. Точно се вьзмутих как може да се дават пари за такова нещо и насочих кьм vim, а то какво излезе.
Но и изречението не е коректно формулирано, какво означава "Има една програма писана на С++ казва се ПРОТОН." Това програмен език ли е или програма последно?
Ама кьде пратихте темата. Kато му спори работата и на Фортран да пише ще е доволен. Аз твьрдя, че и от C-то има по-добро Perl, в крайна сметка зависи за какво ще се ползва езика. Аз не видях освен Румен някой, който да пише на този език да сподели мнение. Все едно да карам Митсубиши и да критикувам Нисан, глупав спор.
|
| Чет Юни 29, 2006 8:01 pm |
|
 |
|
Nico
Ранг: Минаващ
|
Аз пиша на Протон и съм много доволен , всичко което съм искал да направя си става и не виждам защо да си кълча мозъка да уча С-то
Ако някога излезе нещо с което Протона не би се справил макар , че се съмнявам ще седна да уча С-то.
|
| Чет Юни 29, 2006 10:57 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Написах така езуитски "Има една програма писана на С++ казва се ПРОТОН."
За да е по темата
Останалото в гооглето и с мулета, магарета и кой каквото му е кеф.
П.П.
Това: "Все едно да карам Митсубиши и да критикувам Нисан" определено е добро.
|
| Пет Юни 30, 2006 9:32 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Нда, дайте да не отклоняваме от темата, която, все пак, е C за PIC 
|
| Пет Юни 30, 2006 10:00 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Никой никого насила не може да накара да използва даден език. Аз например си говоря на български, руски, македонски, английски, малко френч, асемблер, C, C++, малко J-афкам, малко паскалсвам, малко фортранскам
В тоя ред мисли ето как например се е развила еволюцията на програмистите: http://www.ariel.com.au/jokes/The_Evolu ... ammer.html
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 30, 2006 10:59 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Хахах  Пи сцепи с тоя линк, това последното "damn!" много ми хареса
По темата, не виждам какви са тия страхове от C, че чак плащате $200++ за basic или pascal, верно, върши работа, но не е универсално, ще дойде момент, в който всеки минава на нещо по-сложно или най-малкото ще използва процесор на друга фирма (TI, Atmel, Freescale, Philips...etc), там компилатор на тия два езика няма.
А колкото Proton работи с Proteus, толкова е и лесно да интегрираш компилатора на CCS или HI-TECH в Proteus, описано е в Help-а как става, има и примери за това в Examples. Не разбирам кое му е толкова скъпо на Proton-a, CCS струва $200 и последните версии ти ги дават с RTOS, на който за една вечер ставаш "master"
За писането на Basic - имал съм Правец, писал съм, от време на време вкарвам някой друг ред в интерпретатора на MS Word, Pascal го ползвам постоянно за Delphi и съм му голям почитател, обаче за embedded процесор дума стане ли задължително ползвам C (C++) и ASM. Преди да подхвана C за PIC пробвах PicBasic и Pas2Pic, така че в случая говоря за Митсубиши и Нисан едновременно 
|
| Пет Юни 30, 2006 11:43 am |
|
 |
|
rumen
|
 Примери на С за PIC ?
Колегата си ги чака ли чака.
Някой С++ сенсей няма ли да му помогне?
|
| Пет Юни 30, 2006 1:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ами колегата нещо мързел го гони явно. Към всеки компилатор си вървят куп примери. И прости и малко по сложни.
Разбирам да има конкретно нещо дето не го разбира и да пита ами то ....
|
| Пет Юни 30, 2006 2:13 pm |
|
 |
|
setoy
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Колегата дори и не казва кой компилатор си е качил.... има да чака за примерчета
Колкото до Бейсика с осакатения му синтаксис - то мястото си му е точно при Правеца 8-ца, саблезъбите тигри и динозаврите. Не разбирам какви са тези напъни (от страна на микро-софт най-вече) да го поддържат жив.
|
| Пет Юни 30, 2006 3:14 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
 |  |  |  | ¶ написа: Никой никого насила не може да накара да използва даден език. Аз например си говоря на български, руски, македонски, английски, малко френч, асемблер, C, C++, малко J-афкам, малко паскалсвам, малко фортранскам В тоя ред мисли ето как например се е развила еволюцията на програмистите: http://www.ariel.com.au/jokes/The_Evolu ... ammer.html |  |  |  |  |
Да така е! Никой на сила не може да те накара,но на мен ми се налага почти насила да го мъча туй Ц-ъ!
И то за атмели!
Качих си CCS за пиковете и търся нещо с подробни коментари за да мога да направя връзката !
Казват ми че в Ц не ме интересуват регистрите !?? Ми как така ??
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Юни 30, 2006 5:21 pm |
|
 |
|
denis_hasan
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 7:17 pm Мнения: 106 Местоположение: Sofia
|
май имаш впредвид регистъра(W) а не регистирте на процесора в пиковете е само 1, а останалите регистри - (SFR) няма как да не те интересуват.
Бях правил дипломна работа на PCW компилатора за пикове (дори и я реализирах и работеше  ) по късно ще ти я изпратя

|
| Пет Юни 30, 2006 5:42 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
@WDW, бе човек, отвори папка Examples на CCS и виж колко примера има - поне 50 са, отделно в Drivers също има 30-ина примера, има за LCD, мигащ диод, звук, клавиатура, прекъсвания и пр. Какво повече ? Вместо да пишеш
на Ц-ъ пишеш простото
|
| Пет Юни 30, 2006 7:25 pm |
|
 |
|
denis_hasan
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 7:17 pm Мнения: 106 Местоположение: Sofia
|
ето я въпросната дипломна, алгоритъма е възможно най елементарен (не съм ползвал нито едно прекъсване  но съм го пробвал и работи !!! ) виж я ако имаш въпроси викай 
|
| Пет Юни 30, 2006 7:48 pm |
|
|