|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:10 am
4-кабелен Келвин метод+контролер
| Автор |
Съобщение |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
 Re: 4-кабелен Келвин метод+контролер
Прав си Cekins и отново благодаря. Иска ми се да се науча да правя електроника и да я програмирам. Поради тази причина съм готов да инвестирам колкото имам време и средства. Започнах с лесното на Ардуино и направих някои проекти. Сега трябва да навляза малко по-надълбоко. Вярно че, както един колега се изрази, настъпвам доста мотики, но с ваша помощ нещата се случват за което съм много благодарен! Снощи един колега ме "светна" че проблемът с 1.8 волтовото захранване е че са разменени местата на adjustment резисторите. Тази седмица ще нищя какво точно прави Headroom резистора и как да разделя захранванията. Така че нещата се случват. Получавам опит, въпреки че проектът малко куца и дразня знаещите но това са нормални неща 
|
| Нед Юли 21, 2024 11:24 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Няма нищо лошо с правенето на нещо с учебна цел, но в случая вместо да се научиш как да направиш мерене на пт100 ти се учиш как се правят изчанчени захранвания. Не че нещо настоявам ама двата варианта които ти предложих са скъпия и безболезнен и евтиния олд скуул са гарантирано работещи. Със макс-а пак ще имаш работа със SPI ама поне нямаше да се чудиш как аджеба да го захраниш и каква карантия иска допълнително за да тръгне- просто и лесно контролера с който искаш да работи гарантирано ще работи и на 3.3 волта, колкото иска и макс-а - един 7833 или къв да е линеен стабилизатор с фиксиран изход и си готов. Ако искаш висш пилотаж Аналог имат чипове дето има да им се пулиш цяла година докато ги пуснеш със цялата им функционалност.
|
| Нед Юли 21, 2024 2:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Моето виждане по въпроса е малко по-различно, според мен опита е повече от полезен, а захранването е първото нещо което трябва да му стане ясно на някой който иска да се занимава с електроника. Специализираните чипове са за хора които знаят как и къде, има някакво разбиране, че слагайки специализиран чип няма нужда да си наясно с детайлите ...това на един по късен етап те води точно в гората на мотиките. Това което прави не е никак сложно и е идеално за някой който иска да учи.
|
| Нед Юли 21, 2024 4:53 pm |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
Реших да направя проекта достъпен и го качих на GitHub: https://github.com/pavlovvalkan/AD7124- ... -Based-PCB
|
| Чет Авг 08, 2024 7:24 pm |
|
|