Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Питане за осцилоскоп 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Питане за осцилоскоп
Това не е официален линк, някъде пишеха че се появил за кратко и го изтрили, което ще рече че нещо не му е наред може би ?!?

Чет Дек 21, 2023 4:13 pm
Профил

t_i_t_o написа:
И моя DHO804 дойде, успешно го хакнах до 125МХз, то и до 250МХз става, ама тук се получава лек дразнещ постоянно токов офсет от няколко миливолта.
Та въпроса е някой сдоби ли се с DHO924 и занимава ли му се да свали няколко файла от него и да ги сподели, че да видя дали ще може да се махне гадния офсет?
Подчертавам - скопа не се отваря, само се връзва към локалната мрежа и с adb се свалят няколко файла:
adb connect IP:55555
adb root
adb pull /rigol

горното може да служи и за частичен бекъп ако нещо се омаже машината след време...
Пълен бекъп на СД картата може да се направи с
adb pull /deb/block/mmcblk1 - отнема около половин час и файла става 32ГБ.

Направих си backup, но не съм убеден дали изобщо ще ми потрябва някога. 30Gb. А папката с ригол файловете е 189Mb. Трябват ли ти още?
Една равносметка за крайната цена, която платих за това Риголче през Алиекспрес в края на Cyber Week - 728CHF, от които 38CHF бяха за митницата.
Също така пробвах web remote control на всички компютри вкъщи. Засега WiFi не ми липсва като опция, аз почти съм го "постигнал" с едно рутерче, дето обира паяжините 7 години. Мога да го конфигурирам в client mode (рутерчето се връзва към хоум радиото, осцилоскопа е клиента, през LAN interface). Дано намеря време да го изуча добре. Добри впечатления имам от бутоните и въртящите "копчета" (наистина съм забравил техническото наименование на български), както и от тъч скрийна - с писалка го ползвам, за да не цапам дисплея, и не усещам никаква инертност при работа с писалката.

Вто Яну 02, 2024 1:22 am
Профил
Ранг: Почетен член

Здрасти и за много години!
Не ми пращай нищо, с последния фърмуер 1.02 няма проблеми с офсетите.
30те гига, може да ги архивираш и стават доста по малко.
Със здраве да си го ползваш!

Вто Яну 02, 2024 9:56 am
Профил

Изкарали са нов фърмуер за dho800/900, оправили са повечето от съществуващите бъгове.

Пон Сеп 09, 2024 10:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9