| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 11:02 am Мнения: 9030 Местоположение: Разград
|
 Re: home automation
Това не е прах - това е черно от гърмежа дето не ще да се изчисти - малко са ми гадни снимките ама ги снимах вечерта и на следващата сутрин ги пусках и въобще не ги гледах как са като качество. Ама се вижда около гърмежа колко от граунд плейна е изпарен. Това конкретно мисля е работило 3-4 дена само. Реално няма от къде да дойде замърсяване - таблото е IP56 - съвсем стандартно индустриално табло с всичките му уплътнения както си му реда.
|
| Чет Окт 02, 2025 11:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 29957 Местоположение: София
|
....ни могъл га да разбера какво е гръмнало, всички чаркове изглежда да са там, демек е баш късо между мед и мед ...нямам време да му гада в схемата по снимки, като цяло там входа им е куцо измислен ако е същото като на леките от линка по-горе.
|
| Чет Окт 02, 2025 6:24 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 1:21 am Мнения: 12220 Местоположение: София
|
Зачетох се в надписите по капандурата на едно от показаните шелита. Тая част "Произведено от Алтерко роботикс ЕООД" в англичанския си вариант не трябва ли да завършва на "ltd"? Или междувременно и английския език се е развил и вече "ltd" е "eood"?
|
| Чет Окт 02, 2025 6:31 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 8:16 pm Мнения: 367 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Ей тая схемотехника на входовете (от линка на Мухата към разглобеното у-во) нещо не ми се връзва баш (не мога да си симулирам в главата какво точно ще се случва при различни ситуации). То като цяло ясно - half wave ректифиер, някакъв РЦ филтър лоу пас с някакъв не миниатюрен, ами микро-натюрен транзистор, незнайно защо, то и да е токов дивайс, и рейтинга на мощността да отговаря, напрежението си пробива... И от снимките на Цекинс се вижда че точно там наоколо е гърмяло . Някой може ли дая разтълкува схемата. ... Ама те може и така да са го проектирали - да е евтина 'пуканка' и да привлича инвеститори (т.е. много бройки да се харчат) ПС - пиша глупости по-горе ('полумост' да се чете халф уейв  ) , а - и двете разделни маси -велико ПСС - схемотехниката около входовете / снимка едно от малкия дивайс е отишла почти 1:1 в снимка 2 - големия дивайс 1: 2:
|
| Чет Окт 02, 2025 7:18 pm |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 2:32 pm Мнения: 252 Местоположение: Благоевград
|
 shelly 1pm
shelly 1pm
|
| Чет Окт 02, 2025 8:37 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm Мнения: 4788 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Има един германски форум за шелитата. Там доста са ги отворили... Нямам линка под ръка, утре може да го постна
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Окт 02, 2025 11:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мен тая горната ми се види грешна ама зане ли човек, ако тая аналогова маса има нещо общо с каква да е маса тоя вход няма да работи, та ако наистина там е маса, то там има някакъв руски трик ...
п.с. като се върна от мексико . то аз още не съм заминал/ ще взем едно и ще го разкостя че ми стана интересно какво са сътворили
|
| Чет Окт 02, 2025 11:51 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Гледах, гледах и все не ми се връзва ... накрая видях, че под статията има коментари с още две все пак "по-верни" схеми.  Според мен и първата схема е някакъв майтап - от къде точно ще се появи напрежението за степдауна BP2522 ?!? 
|
| Пет Окт 03, 2025 12:04 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
входния резистор е 1206, без спецификация на модела, може да приемем, че е стандартен за 300V левия диод е 4007, долния е 1ss400 горния кондер e 1uF, долния 1nF всичко е 0402
доколкото се вижда от снимката, долния кондер се е изпарил. изолацията в целия район е 0.254мм не се вижда добре 1206 в какво състояние е, но няма начин да се случат тия неща, ако не е пробил.
ПС: нямам пръст (или нещо друго) в това изделие, а и не са ме питали.
|
| Пет Окт 03, 2025 10:11 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm Мнения: 4788 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Iss, Гледаш реверснати схеми, някой ентусияст е отворил шелито и си е рисувал схема на предпочитаният си редактор. Може да има грешка и в шелито инв реверснатата схема...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Окт 03, 2025 12:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много зависи как е реализирано захранването, ако е това от картинката фазата може би е маса, което в проблем за така начертанията вход.
|
| Пет Окт 03, 2025 4:50 pm |
|
|