|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:17 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Petar Kaschiyski
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Апр 08, 2005 8:27 am Мнения: 36 Местоположение: София
|
 IO проблем
Имам една програма написана на CCS и тествана на PIC18F252 с кято мигам един светодиод с output_bit(GREEN_LED, !input(GREEN_LED)); светодиода е свързан през един резистор към маса. Това миагане става в таймер и програмата прави и други неща. Дотук работи. Обаче смених pic-а с PIC18F2320 и диода спря да се гаси, т.е. свети си постяоно. Малко ми е трудно да се ориентирам каде ми е проблема, около компилатора или около пиковете. Най странното е че я имам същата процедура output_bit(RED_LED, !input(RED_LED)); на същото място и с червения дидо си мига.
и това...
#define RED_LED PIN_C1
#define GREEN_LED PIN_C2
|
| Вто Окт 24, 2006 1:19 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Защо изобщо ги ползваш тези простотии? Дефинирай си ги като #byte i #bit и можеш да ги правиш каквото си искаш после с тях. С техните функции никога не можеш да сис игурен какво всъщност става. Иначе най-вероятно не изчиташ правилно състоянието на пина; четеш го винаги като 0. Най-вероятно поради чисто хардуерни причини.
|
| Вто Окт 24, 2006 5:55 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|