|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:32 pm
Проблеми с прекъсване от таймер 0 на 18f4550
| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
 re: offtopic
Да, разбрах те още като ти видях въпросния пост, само че не показвам реакциите си, а се опитвам да подходя с търпение 
|
| Чет Фев 08, 2007 12:20 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Приятелю bborisov  голем смех правиш  , не искам да съм ироничен, но май се налага.
Погледни си светодиодите, освен хардуерно да ги запоиш към PORTA, трябва и софтуерно да укажеш, че са на този порт. От файла io_cfg.h се вижда, че не си си помръднал пръста да укажеш къде са ти светодиодите, а те са зададени тук:
Как очакваш да се загаси единия, а другия да светне, след като си ги дефинирал на PORTD  ?
Разчекнах се да се хиля, понякога голямо шоу става във форума, стоя си на стола и вместо да уча ингилизки се хиля като разцепена краставица 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Фев 08, 2007 2:00 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти сега ли са сети да учиш ингилизки бре  .
|
| Чет Фев 08, 2007 2:39 am |
|
 |
|
bborisov
Ранг: Минаващ
|
Само не ми е ясно как реши, че диодите са запоени хардуерно към портА? Двата диода са си запоени към пинове 0 и 1 на порт Д. А относно на това, че ви е смешно лошо няма, смейте се, бях го писал и пак ще го напиша - никой не се е родил научен.
|
| Чет Фев 08, 2007 10:12 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
А някои никога и няма да се научат явно...
|
| Чет Фев 08, 2007 12:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
По-горе е написано:
След този пост, ти не отричаш твърдението на Gogo, само казваш, че TRISA = 0. Нормално е да се приеме, че светодиодите си ги вързал на PORTA.
Щом са на PORTD, направи следното, веднага след RESET направи едно времезакъснение от 1-2 секунди, ако първия светодиод започне да гасне и да свети, значи нещо те ресетира. Кучето ти е забранено, но BOR ти е хардуерно разрешен. Прехвърли прекъсването на low_isr и виж там какво става, ако и там не светне, прехвърли го в главната програма с голямо времезакъснение, виж дали в errata няма нещо за този процесор, т.е. можеш доста варианти да изпробваш, преди да се почнеш да се оплакваш от TMR0.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Чет Фев 08, 2007 1:22 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Фев 08, 2007 12:47 pm |
|
 |
|
bborisov
Ранг: Минаващ
|
setoy дали ще се науча не е твоя работа. Имам конкретен въпрос и ти като си се научил, ако искаш, ми дай кратък и точен отговор къде бъркам и тази тема ще бъде приключена. А ако не можеш да го направиш според мен е по-добре да си мълчиш и да не превръщаш темата в offtopic 
|
| Чет Фев 08, 2007 12:55 pm |
|
|