|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:21 am
Additional External Static RAM (SRAM) i PIC 18Fxxxx
| Автор |
Съобщение |
|
luci
Ранг: Минаващ
|
CECO,
inache ti me beshe pital za FAT, ako ne ti e faktor skupostta, podkaral sum dedin FTDI VNC1L bez VDIP-1, malko e mnogo poeneto, no inache imash bootloader, ima dosta neshta pisani , kakto i firmware osven kato HID i kato usb HUB , lesno shte imash fat, kakto i che si chete ot pica firmware i tn .. za mkontroler kum nego i tn ..
pres SPI e pri men (inache i : UART, FIFO)
ako ti vurshi niakakva rabota? ili ti e interesno
Datasheet: http://www.vinculum.com/documents/datas ... C1L-1A.pdf
Dva porta USB mojesh da polzvash ednovremenno
(sega se mucha da vurja ps/2 keyboard prez nego
Standartniat firmware ima dosta gotovi neshta svurzani s carti, fat, audio i tn.
az sum s malko svobodno vreme  i za tova predpochitam gotovi neshta, inache dano ti svurshi i n ateb rabota, pone e izprobvano i raboti... sravnitelno lesno za men s USB drive, s segate USB(Sata), i kato HID kum PC
ne sum testval mnogo shtoto e mnogo kalpvo izpulneno i ne go pipam mnogo  no trugna.
|
| Нед Апр 13, 2008 10:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Хм, да ти кажа, само веднъж съм гледал външната шина на PIC и не останах очарован. Чети добре, щото ме гложди едно съмнение:
Тази външна шина се закача към паметта за инструкции, а не към паметта за данни. Това значи че достъпа до нея ще е както към вътрешната флеш памет, през TAB регистрите, а не както към нормални FSR регистри. Т.е. достъпа ще е доста по бавен от колкото към вътрешния RAM. Е ако съм прав, ще можеш да си рънваш инструкции от тая памет без много пробеми.
Не съм 100% сигурен в горното. Минала е поне 1 година от как съм чел точно това и не помня добре, но такива неща ми се мотат....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Апр 13, 2008 11:03 pm |
|
 |
|
luci
|
ako si prav i e kum ProgramSpace i e bavno no moga da rabotia i kato s ram (toest si pisha glupostite tam) ne e neobhodimo da e mnogo burzo i shte me uredi, stiga da niama ogranichenie v broia zapisi.
mnogo ti blagodaria, nadiavam se da e neshto takova i az..
10x
|
| Нед Апр 13, 2008 11:24 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да сега му метнах едно око. Изглежда е така както си го мисля - закача се към шината за код. Всъщност като концепция не е толкоз зле, даже бих казал е добре. В дейташита на 8722 има прилично описание и схемки за връзване, според зависи какво точно искаш да завържеш отвън. Имай предвид че шината данни винаги е 16битова. Т.е. ще ти трябват или 2 осембитови памети или една 16 битова. Ако имаш място по добре сложи 2 осем битови памети - по лесно се намират, а и краката им са горе долу съвместими и позволяват по-лесно надграждане, ако се наложи. T.e. с чипа на самсунг който си харесал, няма да стане, поне не и само с един  Всъщност ако е само за данни можеш да сложиш и само един и да ползваш само четните адреси, ама това е куца работа....
Съвет бягай далеч от 8720... това е торба с бъгове, пък и вече е спрян от пройзводство. Ползвай 8722.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 14, 2008 9:58 am |
|
 |
|
luci
|
pich, mersi !
sega pochvam da cheta, loshoto e che mai trugnah da poruchvam niakvi picove dano ne sa pratili poruchkata emo ot comet.. 
|
| Вто Апр 15, 2008 12:39 am |
|
 |
|
luci
|
ceco, da
dva samsun-ga shte polzvam, problema e che neznam dali shte moje da gi adresira pika celite
da vidim..  mnogo mersi otnovo, mislia che samiat fact niakoi da mi kaje che sum na prav put mi spestiava mnogo work i e mnogo ot pomosht.
|
| Вто Апр 15, 2008 12:55 am |
|
 |
|
Цецо
|
Значи ако е за семпъли, тука по чекмеджетата имам - 8620, 8720 (тия обаче както казах не ги препоръчвам на никой), 8520 (тия май бяха от новия силикон) и един 8621 (тоя пък отде се е взел и що е само един???)... ако мислиш че нещо може да ти е от полза, казвай - не ми трябват.
|
| Вто Апр 15, 2008 9:10 am |
|
 |
|
luci
|
ceco, mnogo blagodaria, niama nujda, az imam dosta picove 65, i 80pinovi a sega se vurnah ot comet s 8722 kakto mi kaza .. (3parcheta)ediniat shte go izduham ot kakvoto se setia da go probvam, toi shte trugne s platkata za 24h koiato si ecvah za testovete taka che shte ia ecna 2 puti prosto.. dano otkria problemi ot rano ako neshto ne razbiram ..
inache poruchah tam na emo i plamena f30ki i dosta periferia da gi razgledam che mi e interesno kato moshnost i tn ..
zasega obshtoto mi vechatlenie e che s picovete, za prosti neshta, se raboti lesno, ot ideot kato mene. dano ne opra na neshto ultra slojno koeto da e mnogo nad kapaciteta mi ... che shte vidia az togava az
imam seriozen problem obache s tova che iskam da imam ~5v bateria koiato da se zarejda i da se konsumira kato niama naprejenie kum neia..
neshto osrah  kato arhitectura i ustroistva  i sa shte pochvam otnachalo..
imali neshto gotovo praveno ili sa glavno za 3v
|
| Вто Апр 15, 2008 7:34 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Човек, едно че пишеш на маймуница, две че е с правописни грешки и три - мисълта ти скача като скакауец. Айде мини на български и питай пак, че последното определено не го разбирам.
|
| Вто Апр 15, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
luci
|
ceco  sorry,
az edvam pisha na bulgarski  a na cyrilica shte go zakusam suvsem, nishto antipatriotichno, prosto sum se razvalil
niama znachenie, mersi , dosta mi pomogna (a i pisha burzo i s greshki  dam..)
ako mnogo go zakusam moje da ti dosajdam pak po munichko 
|
| Чет Апр 17, 2008 10:17 am |
|
|