|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
abs_beginer
Ранг: Минаващ
|
 Помощ за начинаещ
Здравейте профисионалисти,
Имам голямо желние да се занимавам с микроконтролери(непрофисионално),бихте ли ми дали съвет какъв контролер,развойна среда и компилатор да избера.Имам познания в електрониката а програмирането за PC ми е професия от 10 години.Благодаря ви предварително.
|
| Пет Окт 17, 2008 10:07 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
 Re: Помощ за начинаещ
Взимаш си един ПикКит2 за около 50лв. от Комет и започваш !
Друго не ти трябва !
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Окт 17, 2008 12:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
На РС програмист да препоръчаш ПИК е малко извратено, аз бих те насочил към по човешките архитектури, особенно ако смяташ да запазиш стила си на писане, в тоя случай по добре погледни някой ARM може би атмелски, а те имат и малки контрлери които не са ARM. Но така или иначе с малък контролер трябва да смениш стила на писане.
п.с. не знам всъщност какво точно пишеш, може и на стила ти нио да му няма, съдя по много познати които са РС програмисти и се опитват да пишат по същия начин в-у контролерчето, но то не е РС
|
| Пет Окт 17, 2008 11:04 pm |
|
 |
|
staria_jak
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Юли 25, 2008 11:21 pm Мнения: 12 Местоположение: s.Varvara
|
 Re: Помощ за начинаещ
Незнам до каква степен ще ти бъда полезен но свали си Протеус 7.2 ,мисля че го имаше и като плугин към мплаб на мицрочип, ако не в дата-та го имаше (тва незнам дали е правилно да се пише).Говоря ако си начинаещ и имаш желание да се усъвършенстваш.Там си пишеш програмата лепкаш в чип по твой избор (имаше голям набор от такива) в схема която си си изработил и то си ти го представя визуално всичко. А инача Hi-tech имаха компилатор безплатен за С, лите версия но пък си върви.Аз ползвам лично повече Basic но всичко на аматьорско ниво. А за програматор вече оставям на хората които разбират.Моите проекти все още са виртуални. Но с тея неща дето съм ти предложил ти сам може да си избереш най доброто. А иначе контролер !PIC16F887 ползвам най често.
_________________ Everything is very simple
|
| Чет Ное 27, 2008 1:00 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|