|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:22 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Благодаря на отговорилите!
| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
 Благодаря на отговорилите!
Използвам случая да благодаря на всички отговорили ми преди доста време относно PIC16F877A.
Резултатът от доста труд е една цяла разработена система за изписване на текст, който може да се запамети в EEPROM, както и възможности за управление на обемни дисплеи със зададена предварително анимация(или в реално време), в случая това е светодиодно кубче със страна 8 светодиода. Системата е предвидена и за управление на дисплеи със статично управление, като има опция за работа в реално време чрез комуникация през паралелен порт на компютъра. Предполагам най-шокиращ е фактът, че програмите са писани на така недолюбвания Асемблер.
|
| Сря Дек 03, 2008 12:10 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Поздравления за успеха, ама две неща не са ми ясни, защо е пуснато като отделна тема, и по неясно защо мислиш че асемблера е недолюбван, според мен не може човек да твърди че се занимава сериозно с микроконтролери и да казва че недолюбва асемблера.
|
| Сря Дек 03, 2008 12:12 am |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Темата е отделна, защото имаше един виц за форумните идиоти и там се казваше, че все ще се намери някой, който да отговори на тема от преди повече от половин година... А когато казах, че ползвам Асемблер за скрол текст, се намериха доста хора, които да ме убеждават, че трябва да ползам "С" и едва ли ще го направя с Асемблер. Чак изпитвам неудобство, когато трябва да отговоря на въпроса с какво програмирам. И заради този комплекс, изръсих маса пари за комплекти развойни системи и софтуер, но в момента съм доста далеч от възможността да направя нещо повече от модификация на приложените файлове на "С"...
Между другото, на теб специално извинение за отложения проект... Не съм се отказал от него, мащабът му е такъв, че не бих рискувал да го правя без ресурса, който вие имате. Просто имаше няколко отлагания по бюджетни причини на клиентите, което на мен ми струваше доста нерви и дни изгубено време... Както и да е-ще го съживим, защото е уникален.
|
| Сря Дек 03, 2008 12:54 am |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Жив и здрав и да почерпиш. 
|
| Сря Дек 03, 2008 1:21 am |