|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:59 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 TI vs ATMEL
Здравейте!
От известно време се замислям да започна да се занимавам с други мК освен майкрочипски.
Има интересни продукти от Atmel, Freescale и Parallax, харесват ми и продуктите на Texas Instruments.
За всички обаче имам един основен въпрос: има ли добри безплатни компилатори, както и лесно ли мога да си намеря програматори за тях.
Последното, което ме впечатли е един процесор на TI:TMS320C6722B, но не мога да намеря инфо за компилаторите и програматорите.
Добре дошло е мнението на всеки за всички от гореизброените производители/процесори, за програматори, дебъгери, развойни среди, както и за качествата на всеки производител/фамилия процесори.
|
| Сря Яну 13, 2010 3:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Дан,
аз не бих нарекъл чип от типа на TMS320C6722B - микроконтролер
Пък и голям културен шок те чака, ако от майкрочипски микроконтролер се яхнеш на тексаско ДСП....
иначе като отидеш на www.ti.com и ако поназнайваш английски ще се ориентираш откъде да си изтеглиш 90 дневна версия на развойната среда. Казва се Code Composer Studio...
и още нещо... рядко може да видиш нещо безплатно и хубаво 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Яну 13, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
То това малко като обявата "търся нещо русо (може и метла)"
И Atnel и TI предлагат различни фамилии... като за повечето (ако не всички) има и безплатни среди....
|
| Сря Яну 13, 2010 4:44 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Хахахаахахаха. Много се смях
Да, може да не съм се изразил добре. Исках да чуя впечатленията от хората за различните фамилии и среди за тях. Кой какво използва, лесно ли е било началото. Няма особени ограничения по отношение на спектъра на контролерите- може и ДСП, може и микроконтролери.
До момента съм се насочил към две фирми: Атмел и ТИ. Работата е там, че развойнитре среди на атмел ми се струват твърде комплицирани и не-универсални за целта си, а за MSP430 например не мога да се ориентирам много добре.
|
| Чет Яну 14, 2010 1:57 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Много правилно го е написал колегата. Тип контролер се избира според заданието, а не според цвета мириса и скоростта на вятъра на връх Ботев.
Така, че хич не се учудвай от отговорите.
Ако търсиш един производител да ти произвежда от най малкия контролер до дву и повече ядрени процесори и всичко да е съвместимо между отделните серии то избора е един - Renesas. 
|
| Чет Яну 14, 2010 2:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Е те тия две фирми правят толкова много различни чипове, че просто нищо не каза...
Примерно рекламата на TI само за една фамилия дето произвеждат (АРМ) е "от 1$ до 1GHz" - това са около 200 различни чипа. Отделно имат около 170 различни MSP-a, а пък за DSP-та им идея нямам колко са точно. Същото важи и за Атмел - ARM7, ARM9, Cortex, AVR, AVR32...
Като за всяка фамилия има различни среди - и платени и крадени и безплатни... Та кое точно те интересуваше?
|
| Чет Яну 14, 2010 4:35 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|