Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Малко въпросчета... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
по принцип до 1uF неелектролитни са с корпус 1206;

Как пък стигна до това велико умозаключение :? ?
Корпуса на елементите и в частност кондензаторите не се определя от тяхната стойност или ако трябва да сме по-точни няма как само по стойността да се познае какъв е корпуса на елемента. Например 1uF го има и в 0603 и в 0805 и в 1206 и в 1210 и т.н. Така че горното заключение е напълно погрешно и само праща младежа за зелен хайвер :) .
darkshy с времето ще се научиш автоматично да определяш корпусите на кондензаорите (и другите елементи също) като знаеш параметрите им. Ако продължим горния пример ще видиш, че въпреки, че 1uF кондензатор го има във всичките тези корпуси, то ако кажем, че ни трябва да е на 100V и остават от горните само последните 2. Ако например пък кажем, че ни трябва 10nF него също го има във всичките корпуси (даже и в по-малките), но ако добавим, че трябва да е Y2 кондензатор за намаляване на EMI излъчванията при импулсно захранване и виждаме, че го няма в никой от изброените корпуси, а отиваме чак на 2220 корпус, защото първо, че е за 200-250V и второ е със специална структура, защото искаме като гръмне да не ни окъси шините към корпуса, а просто да се отвори, т.е. да не се поврежда правейки късо съединение. Така че въпроса просто ти е зададен абсолютно погрешно и то е защото още си млад и зелен, в което разбира се няма нищо лошо :D .

Вто Яну 19, 2010 2:30 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Малко въпросчета...
darkshy написа:
За 2рия - Автоматичните работи ги пускам само когато нямам време или ме мързи и после правя корекции!! А ако трябва да направиш платка с 300 44кракови интеграли и мцу-та и още 10 пъти повече пасивни елементи, на ръка ли ще чертаеш всичко? :D

Почни с нещо по-просто, а? :)

Между другото, аз съм правил платка с над 900 компонента и нея също съм я рутвал 100% на ръка за да може всяка пътечка и всеки проход да са си на мястото. Не е толкова страшно колкото си мислиш, около седмица-две работа е. Ауторутъра би издъхнал още на половината още просто защото не е в съвтояние да планира с такава дълбочина както човек би могъл. Да не говорим и какви ги върши при опроводяването - то оная графика дето си я постнал ги има там "творенията" му хем платката е пределно проста.

П.С. разгледай едно нещо в Алтиума дето в менюто се нарича "Design Rules"

Сря Яну 20, 2010 12:29 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
по принцип до 1uF неелектролитни са с корпус 1206;

Как пък стигна до това велико умозаключение :? ?
Корпуса на елементите и в частност кондензаторите не се определя от тяхната стойност или ако трябва да сме по-точни няма как само по стойността да се познае какъв е корпуса на елемента......

Колега, само с тази част от изречението излизаш от контекста..., мисля че младежа ме е разбрал правилно и сам се е убедил, че кондензаторите от една стойност може да са в различен размер корпус (след като се е поровил малко в каталога на кометата). Разбира се, Вашето обяснение си е 10х, но искам да вметна, че е похвално все пак част от днешната младеж (визирам автора на поста) да се интересуват от техника и т.н. а не да мислят за разни други глупости. Моите адмирации за това! =D>

Сря Яну 20, 2010 1:21 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2