Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Помощ по електротехника 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ей, teglicho, не се схващай толкова! прие го прекалено на вътре. в който и да е форум ако си отвориш устата с желание да получиш готово решение без да почетеш преди това ще получиш ръжен в задника. нормално е, особенно при хора които са прекаларали не малко време да се самообразоват. и накрая някой да иска готово решение (при все за толкова просто нещо)... не са комплекси, просто сме се нагледали на готованци. за това. сега знаеш и първо ще четеш, после ще питаш :) ако не - ръжена....

Пон Яну 25, 2010 1:50 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
head_up написа:
ей, teglicho, не се схващай толкова! прие го прекалено на вътре. в който и да е форум ако си отвориш устата с желание да получиш готово решение без да почетеш преди това ще получиш ръжен в задника. нормално е, особенно при хора които са прекаларали не малко време да се самообразоват. и накрая някой да иска готово решение (при все за толкова просто нещо)... не са комплекси, просто сме се нагледали на готованци. за това. сега знаеш и първо ще четеш, после ще питаш :) ако не - ръжена....

10x

Пон Яну 25, 2010 2:41 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
teglicho написа:
Сега като огледах отговорите и си припомних някои неща има за какво да се нервирате. :wink:
Само не мога да разбера какво трябва да направя следващия път когато някой пита нещо и примерно аз мога да помогна. Трябва да избивам комплекси и да се права на велик или трябва да се помага. Губи се смисъла на тези форуми.....

Не се губи смисъла, просто начина по-който си задал въпросчето (виж превода ми как звучи на езика на инженера, отделил доста от времето си за самообразоване, както каза по-горе колегата) и ще разбереш защо посрещането беше такова. По правилно и предполагам с по топли реакции щеше да бъде, ако да речем беше понаписал някой и друг ред от задачката и като не си стигнал до верния отговор можеше да формулираш въпроса така примерно:

....тази задачка ме затруднява, ето това съм се опитал да направя...стигнал съм до тук....ако някой вижда къде ми е грешката ще съм му благодарен ако "удари" едно рамо.

Това вече можем да го наречем помощ.

ТА, следващия път като задаваш въпроса си, драсни някой и друг ред преди това, че иначе сигурно пак ще те посрещнат с "топли" чувства и ръжен... :twisted:

Пон Яну 25, 2010 2:53 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2