|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:05 pm
Защитна маска за електрожен
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Защитна маска за електрожен
sparkybg, прегледах темата в другия форум. Сериозно си се заел и си се справяш отлично. БРАВО !!!
|
| Сря Окт 23, 2013 10:02 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Абе като замириса на изгорял диод бях овисил нос.  Ама от тогава много вода изтече... Сега си имам 400А трифазна играчка (вчера дойде). Поне ако има пушеци ще са качествени. 
|
| Сря Окт 23, 2013 10:18 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Миризмата на топъл силиций е неизбежна при подобни заигравки. Въпросът е да не е ежечасна...
|
| Сря Окт 23, 2013 11:22 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Абе да ти кажа самата инверторна част поне не телоподаващото ми е ужасно дуракоустойчива. Като и чуеш звуците като я затормозиш в някакви изчекнати режими имаш чувството че всеки момент ще замирише, обаче тя си работи, и даже не загравя кой-знае колко. Токовия режим си я ограничава до колкото може да поеме, пази трафа от насищане, и ти можеш да искаш и планини да повдигне, ама тя си дава колкото си дава, и от един момент нататък ти показва среден пръст. Затова и взех 400 амперовото да е пак в токов режим. Последната част от управлението е почти същата като на телоподаващото ми, и очаквам що-годе същото поведение. Пък и е с IGBT модули, които са си държеливи по принцип.
|
| Сря Окт 23, 2013 11:47 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
sparky, разликата на българския с линкъла може да е в подаващата система и някой друг режим. Със сигурност подаването е кораво, обаче пък машината пристигна с дефект  Той и дефекта не беше истински дефект, един кабел не беше добре притегнат и ту работи ту не ... но най-хубавото е че вдигнах телефона, звъннах на евромаркет и и казах че до два часа искам или да и реонтират машината или да я сменят. След час бяха на обекта в пазарджик с всички възможни резервни части, и общо взето след още два часа беше оправена. Ако бяха малко по-съобразителни нямаше да им отнеме два часа да сменят всичко възможно докато открият че е кабел но .... Това всъщност е най-голямото предимство на линкълн, сервиза на Евроаркет. Същото е и с другата ми техника, затова заваръчната е от тях, както и резбонарезната и тръборезната. малко в страни но иам две самоходни вишки, едната от 3 есеца е паркирана и съм я заестил с такава под наем, отделно съм наел още две. Ами да ти кажа с наема грижи нямам, като стане нещо пак се звъни в евромаркет и до час два екипа е при нас. Моята няма на кого да звънна,а днес а утре ... обекта ще свърши, ще съм 7-8 хил в минус от наема на заместваща и сега и ремонт трябва да правя .... та гледам каквото може да е от големи доставчици със сериозен сервиз и поне две бази из страната. Иначе нито линкълн съм им фен, нито евроаркет но пък е по изгодно в един момент, ако 10 човека изкарат 1 ден престой заради един заваръчен апарат ..... иначе кемпи не са никак лоши, но са още по-скъпи. Ще пробва тия българските другия път, да видим.
|
| Сря Окт 23, 2013 2:46 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
А, точно това имах предвид горе. Много е важно за да разчиташ на една машина е да знаеш че можеш да разчиташ на сервиз и обслужване. Това просто струва пари, но в последствие пести такива.
Лошото е че дори при марковата техника нашичките представители тук рядко са на нивото на марката. Похвално за евромаркет в случая. Ако се държат по същия начин и с клиент купил една машина за 1000 кинта, а не клиент като теб, моите адмирации.
|
| Сря Окт 23, 2013 2:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами това за клиентите, по вероятно не, просто ние им правим оборот, и изобщо не ги чакам сами да се сетят че може да ги сменя, винаги се почва със кога искам да стане и ако не стане да си прибират машините и да им пуска фактура за нея. Но в крайна сетка рентвам вишки, купуваме консумативи доста, машини та явно не искат да ни губят като клиент, а и сигурно от другаде са разбрали че ние втори шанс не даваме, ако ще и без пари да ми го дават.За съжаление в БГ ако не си в позиция да изискаш никой не те ебава за нищо. Хубавото при тях е че иат ресурса, щото ако нямаха коли, сервизи и търговци колкото и да искаха нямаше как да реагират в такива срокове, та съм доволен.
|
| Сря Окт 23, 2013 9:22 pm |
|
|