15% ми звучат малко оптимистично. Фаровете да са 100 вата, при 12 волта това са около 8.4А, което прави 10.5% от тока. В такьв случай и 5-те процента са леко спорен вьпрос. Ще трява и други консуматори да вземеш в предвид. Което пьк ме навежда на мисьлта, сметни си кои са големите консуматори в колата и проверявай дали са включени или не. Така ще имаш приблизителна представа какьв ток тече.
Сря Фев 15, 2006 4:44 pm
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
Не мога да я намеря проклетата схема. Но принипът е този. Датчикът на Хол е в процепа, а намотката е обратната връзка. От резистора долу снемаш сигнала. Нещо като токово огледало. Ползвам системно такива на LEM. За спорта съм си правил и самоделни, ама доста отдавна, та затова и схемата се е затрила.
Благодаря на всички за отговорите по-темата,да и аз мисля да разделя по приорите консуматорите.е пак 6те имам нужда от точност околко 5% защото мисля да го направя да се реголира зарядния ток, колкото по малко консуматори има вклучени към генератора толкова тока на заряд да бъде по-голям и обратно а също така мисля че трябва да следя и оборотите, защото тока от генератора е в функция от оборотите ама ще видя дали има смисал чак толкова да усложнявам схемата,мога да го направа нещо прагово примерно над 2000обр, да се вклучва система за зареждане
Сря Фев 15, 2006 5:47 pm
WDW
Ако всичко това ти е в автомобила има и друго рещение :
Братушките предлагат вариант да се мери пада върху минусовия проводник!
Много по-лесно е !
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
WDW Можешли да кажеш нещо повече по въпроса Точно как става номера с минуса
Пон Фев 20, 2006 9:59 pm
WDW
MIPS написа:
WDW Можешли да кажеш нещо повече по въпроса Точно как става номера с минуса
До колкото си спомням, се измерваше пада върху минусовия проводник на акумулатора! Той се включва в един мост и от там през ОУ към uA-метър или каквото друго прецениш !!
Разрови се из .RU и ще откриеш схемката !! Аз ако успея да я намеря ще я пусна тук!
Но по тоя начин можеш да мериш големи токове!Малките едва ли ще бъдат отчетени!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл