|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:47 pm
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Форумен практикант
Ми що не потърси, и други хора явно са имали същия проблем. https://github.com/David-Lor/ArduinoInternetMonitor
|
| Пон Юли 03, 2023 10:43 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Техникуми все още има, но ми се се струва, че там повече се набляга на програмиране. Май и хардуерът е застъпен, но не знам доколко.
|
| Пон Юли 03, 2023 10:52 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Търсил съм, не е като да не съм търсил. Готовите решения са или умен упс или сървърно захранване - според мен този проблем може и по просто да се реши и затова и се колебая дали да не го разработя сам. Ама все няма време. Иначе БОМ-а не е кой знае какво - примерно ЕСП32 и малко карантии по платката около него, малко софтуер и те ти продукт.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юли 04, 2023 1:15 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Е тва кво не ти харесва, точно каквото търсиш, дори да не е с ардуино ми ЕСП32 имаш някъв готов код, може само да се увеличи времето без ток щото една секунда малко ми се струва. Аз тва го правя ръчно като изчезне нета но в 80% от случаите проблема е в доставчика не рутерите ми, не знам как се получава но някой път няма половината от нещата които чета. Не знам как е при теб но аз от както се занимавам с това ардуино ми е по-лесно да преработя някъв готов код вместо да се мъча да пиша всичко наново. Ще взема да го пробвам само да ми дойде музата.
|
| Вто Юли 04, 2023 3:08 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
В момента работя с едно момче от техникума до теб (аз съм го завършил в годината, в която той се е родил  ). Ами момчето за момента изглежда, че си върши работата, за парите се разбрахме лесно. Ще видим какъв ще бъде резултатът.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Юли 04, 2023 1:21 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Е кво стана тая...оказва се проектаджи много ама изпълнители и ентусиасти много малко.
|
| Съб Юли 08, 2023 7:59 am |
|
 |
|
HCL
|
По мои наблюдения е точно обратното. Проблемът се свежда до вида финансиране. В Европа VC все още е екзотично понятие и за малки проекти опираш или до собствено финансиране, което децимира броя на проектите или до т.н. микро-структурни фондове с университетско участие, което децимира още веднъж заради необходимото търпение познания и познанства за да преминеш през бюрократичното сито
|
| Нед Юли 09, 2023 10:18 am |
|
 |
|
HCL
|
Вече имаме човек и това са първите задачи по които ще работи.
|
| Сря Юли 26, 2023 3:31 pm |
|
|