Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Въпрос за MOSFET 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ки4о написа:
Ами така е.Ще се намери някой който да обясни.По начина който задаваш въпросите възникват много въпросителни и човек се чуди как да ти отговори. Като начало не ми е ясно какъв е този контролер? DC/DC преобразувател ни ще правиш или двигател ще управлява? Двете неща да различни и трябва да уточниш какво точно мислиш да правиш.Ей така от нищото не мога да ти дам съвет.Така че кажи за какво става въпрос.

Почвам от начало!
Набавих си нужните елементи за схемата, съответно си купих и MOSFET-a IRFP2907 с мисълта че ще ми свърши работа, докато не разбрах че при нормална работа може да пропусне само 90А и това при 10в. напрежение на G му, от там почнах да мисля дали схемата може да ми осигури нужните 10в. на изхода и(вероятно не)!
Сега мисля от къде да купя IGBT транзистор, причината за такъв транзистор е в темата дискутирана преди няколко месеца:
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=4273&sid=a2dd3b9cb5ba73b955cc34bdaad848b9
ЕДИТ:@BateAz, ок тоя мосфет издържа на 75в и 90А(при 25С) не става ли да свържа два паралелно вместо да купувам IGBT който я го намеря я не?
НЕОБХОДИМИЯТ ТОК КОЙТО ДА СЕ КОНТРОЛИРА ОТ MOSFET 75V/110 - 150A :roll:

Прикачени файлове:
SHEMA controller 2.JPG
SHEMA controller 2.JPG [ 135.53 KiB | Прегледано 1014 пъти ]
Съб Сеп 22, 2007 3:38 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Хм. ако попадне в "добри ръце", от това ще стане перфектна машина за горене на MOSFET-и. :oops:

Съветвам те да не се захващаш, или поне не се захващай сам. Гледай до тебе да има някой, който е в час за какво става дума.

Съб Сеп 22, 2007 6:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Така.Обаче имаш 2 устройства - източник 110V/7.5 KW( малко с по-голяма мощност от двигателя) и мостова схема за управление на двигателя.Тази схема дето си я дал при тази мощност я забрави.Има и варианти с тиристори.Та помисли отново и кажи от къде мислиш да започнеш.

Съб Сеп 22, 2007 7:01 pm
Профил

Мнение 
Ки4о написа:
Така.Обаче имаш 2 устройства - източник 110V/7.5 KW( малко с по-голяма мощност от двигателя) и мостова схема за управление на двигателя.Тази схема дето си я дал при тази мощност я забрави.Има и варианти с тиристори.Та помисли отново и кажи от къде мислиш да започнеш.

Бих се радвал да ми покажете принципна схема на мостова схема на управление на постояннотокови двигатели!

Съб Сеп 22, 2007 7:42 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
една схема, съпроводена с малко разяснения:
http://www.samodelkin.komi.ru/electron/shim_doc.doc

не е мостова, а и според мен не ти трябва мостова схема, след като няма да я използваш.

Съб Сеп 22, 2007 9:07 pm
Профил

Мнение 
kasparov написа:
една схема, съпроводена с малко разяснения:
http://www.samodelkin.komi.ru/electron/shim_doc.doc

не е мостова, а и според мен не ти трябва мостова схема, след като няма да я използваш.

Мерси много, сега ще я разуча!

Съб Сеп 22, 2007 9:24 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
незнам и аз мисля ,че схемата трябва да е мостова ,а за транзисторите няколко броики в паралел хем по добре ще се охлаждат хем се намаля R на прехода :)

Съб Сеп 22, 2007 9:38 pm
Профил

Мнение 
MIPS написа:
незнам и аз мисля ,че схемата трябва да е мостова ,а за транзисторите няколко броики в паралел хем по добре ще се охлаждат хем се намаля R на прехода :)

имаш ли предвид, че няколкото транзистора се у множават по 4, тока минава през два прехода, т.е. през двойно по-голямо съпротивление на преходи, има нужда от по-специални драйвери за високата част, и това всичко само за един реверс.
Освен това неговият мотор не става за реверс чрез мостова схема, защото е със смесено възбуждане, трябва да се комутира и възбуждането.

Съб Сеп 22, 2007 9:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2