Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Протокол на безжичен сензор за метео станция 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Абе нещо не е както беше в София, защото нито един от трите ми часовника не се свериха тази година по зимното часово време. Единия е в ЕПК блок, а другите два - в тухлен апартамент. А на практика системата работеше преди две години чак до Варна...

Тъй като сигнала е сравнително слаб (хваща се понякога нощем), а приемника е low-cost, и честотата е ниска (в обхвата на всякакви импулсни захранвания) от това следва, че много зависи къде е поставен часовника.
Моя не се сверява ако телевизора е оставен на standby (седи точно до него), както и ако компютъра е пуснат (в другия край на стаята).
В противен случай се сверява почти всяка нощ.
През лятото, през горещи дни успява да преодолее дори компютъра. Но тогава "радио" условията са други.
В описанието на нещото пише че са предвидени 3 или 4 опита по 10мин в часовете след 00:00 до към 05:00...

Съб Ное 17, 2007 9:05 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Протокол на безжичен сензор за метео станция
velio (ex-man) написа:
Имам една станцийка...

Братчет, най-евтиният вариант е да си купиш още 2-3 :) аз тука (Занзибар) ги намирам за 15-20лв българска пара. А ако държиш на точността можеш да си счупиш глезена: ще те държи много точно в течение с промените на времето :D

А колкото за радиочасовниците: аз тука съм в супер тиха радиосреда. Дори и моите компютри си имат филтри :D . Ама радиочасовникът ми има връзка не повече от 2-3 пъти седмично.

Уф, Edit:
Искам да кажа, че станцийката си е от типа "термометър-барометър и дайБоже влагометър". Радиото е само за връзка между външния и вътрешния моул. За другото си има Интернет или счупен глезен напр.

Нед Ное 18, 2007 1:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2