@Dimitar
Библиотечката изглежда читава
Би трябвало да става да се ползва и с ОС и без РТОС, за разлика примерно от атмлеската пък и повечето за АРМ7 дето не стават нито с ОС нито без ОС
Бе то за стандарт стандарт е, ма ща видиш колко мъка има на тоя свят

Като за начало гледай да нямаш интервали в пътищата. Повечето дебъгери (ползвал съм 3-4) не успяват да се справят и не намират сорс файловете ако има интервали в пътя им. Подобен проблем има понякога и с туловете. На новата ми машина го няма, но преди си го имах, така и не разбрах какво, но се дънят много тулове и маке прави странни грешки и компилатора и линкера...
Ми аз не знам що мислиш че само там има тулчейн... GNU туловете са едни и всички ползват едно и също за да си го прекомпилират за квото им трябва. Ако искаш пий вода директно от извора и си компилирай сам инструментите. Но аз ти препоръчвам yagarto - пичът само това прави следи като излезе нещо изтества го и го включва в тулчейна. И документация се стреми да поддържа и тулчейна му е нейтив и всичко необходимо като дебъгер/среда е дадено...
Ми Еклипс е нещо като "черешката на тортата" от опън сорс неща. Ако ползваш само текстов редактор, може да не ти хареса. Но иначе има толкова възможности, че просто е необятно. Постоянно излизат хиляди плъгини и разни доработки и дефакто може да го ползваш за какво ли не. Но специално за разработка на софтуер е супер удобен, улеснява те в организирането на проекта, комиплации, дебъгване, търсения, сравнявания, версии, бякъпи и кактото се сетиш. Всичко може да се интегрира към Eclipse. Аз последно много се кефя на CVS-a... Стъкмихме си сървърче и няколко човека от различни места бачкаме по общи сорсове и всеки през 5 мин. бърника някъде, но благодарение на Eclipse всичко се вижда и е супер удобно. Не като да дивееш по разни конзоли или пък да ползваш 1000 инструмента.
Ми мъка е... много мъка има в "отворения" свят. А ползите се усещат след доста време. Но има далавера и то голяма, особено ако бачкаш по-големи и по-сложнички проекти...