Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
PIC 16F628 RGB 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Благодаря първо за отговора,не в сорса не съм бъркал защото незная каде и как ства,тъй като запъри път се запознавамс пиковете,иначе съм проверил предварително индикатора-знам кой крак на кой сегмент отговаря,индикатора е с общ анод подалсъм му + и като меря на съпротивленията напреженията кайто идват също не отговарят за дадения символ.За това единственото което мисля че е проблема от програмата но незная как да я запиша коректно-смисъл каде и какво да променя по програмата ,с i-prog съм.И как да вкарам този конф.бит?За схемата като свържа силовата част и натисна (+) лампата само пресветва и гасне,и индикатора и светва някакъв символ само докато задържам бутона,иначе като си го захраня с 5в се местят и задържат символите.Схемата 20 пъти съм е проверявал за грешки но всичко си е наред.

Чет Яну 15, 2009 7:17 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Това, че гасне, проблема идва май от безтрансформаторното захранване ... Огледай стойностите на елементите, които го касаят. Ако нищо не стане, нищо не ти пречи да си добавиш едно мъничко трафче, с изправител, филтър и стабилизатор. Честно казано, аз никога не съм разчитал на безтрансформаторни изпълнения от капацитивен тип ...
А за да заредиш променена програма в контролера, първо трябва да я промениш (абсолютно логично 8) ). Ако разбираш руски, свали си сорса на програмата, а не Хекса и в него прочети коментарите. Аз го разгледах, написано е съвсем точно какво трябва да се направи. За целта ти трябва съответно някаква среда от типа на MPLab.
Ако не ти се занимава със софтуера, тогава смени индикатора с такъв с общ катод. Впрочем и в обясненията към схемата пише, че тя конкретно го е реализирала с общ катод. ;)

Пет Яну 16, 2009 2:30 pm
Профил

Мнение 
:D Като смених сегмента с общ катод всичко си дойде на местата,няма проблем вече утре ще видя като го сложа към силовата част да видя как ще работи.

Пет Яну 16, 2009 10:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2