Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Избор на подходящ ПИК микроконтролер -HELP! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
PIC16F877 е подходящ, но щом имаш книгите на Кенаров може да ползваш един PIC18F442 или PIC18F452 и готовите кодове към книгата за работа с периферия (клавиатурата, дисплея и т.н.) С малка промяна в кода ще паснат идеално на задачката ти. Успех!

Пет Яну 15, 2010 9:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
darkshy написа:
Точно така. Аз като ми се изпари интереса отварям някоя снимка на готово устройство и се надъхвам на МАКС 8)
Иначе 16Ф877 ти е перфектен за целта. И аз се чудя какви студенти сте да ви дават такава задача като не разбирате. Аз с нетърпение чакам да минат 5 години и да стана студент, че да си ги уча тез работи 8)
Иначе аз почнах от първата книжка на МК после от даташит-а на контролера който от библиотеката на форума изнамерих книжки за С и ЦЦС и оттам вече почваш бутончета ледове ... 8)

Виждам, че и ти си от "зарибените" ПИК-оборци, но те съветвам да не очакваш нещо ново да научиш в университета. Ако сериозно се занимаваш за тези 5 години, няма да има смисъл да учиш и това в университета, просто ще си загубиш времето. А защо? Защото ще бъдеш доста над нивото на всички и нещато, които ще се учат вече ще ги знаеш....

Пет Яну 15, 2010 9:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
the_electronic_m@n написа:
darkshy написа:
Точно така. Аз като ми се изпари интереса отварям някоя снимка на готово устройство и се надъхвам на МАКС 8)
Иначе 16Ф877 ти е перфектен за целта. И аз се чудя какви студенти сте да ви дават такава задача като не разбирате. Аз с нетърпение чакам да минат 5 години и да стана студент, че да си ги уча тез работи 8)
Иначе аз почнах от първата книжка на МК после от даташит-а на контролера който от библиотеката на форума изнамерих книжки за С и ЦЦС и оттам вече почваш бутончета ледове ... 8)

Виждам, че и ти си от "зарибените" ПИК-оборци, но те съветвам да не очакваш нещо ново да научиш в университета. Ако сериозно се занимаваш за тези 5 години, няма да има смисъл да учиш и това в университета, просто ще си загубиш времето. А защо? Защото ще бъдеш доста над нивото на всички и нещато, които ще се учат вече ще ги знаеш....

Не се бях сетил за това :D
Вярно, че за 5 години ще съм доста напред 8)

Пет Яну 15, 2010 10:05 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
darkshy написа:
Вярно, че за 5 години ще съм доста напред 8)

Във форума определено.... :D :D :D

Съб Яну 16, 2010 12:14 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Само да не стане като The_real_maniac :)

Съб Яну 16, 2010 2:15 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2