| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
ей, това ако може да стане ще е велико! запали ме по една почти загубена кауза според хората  Точно за това ако го имаш ще ми е от голяма полза. то дори само имената да им знаеш - гуглето ще изръси останалото. но ако ги имаш пакнати някъде - ще е отлично. остава да разбера и КИ-то как се смъква ако изобщо може в любителски условия
Добре де, а как тогава ГСМ-то го измъква от картата? Сигурно въпроса е глупав, но съм чел малко по въпроса (ще коригирам това, а и беше отдавна) но все си мисля че с физически достъп до картата това би трябвало да е четимо.
|
| Вто Апр 27, 2010 7:19 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ключът е ясно къде е, но е криптиран. Единият алгоритъм беше нещо ...128V1. Тоя със сигурност го разбиват програмите. Но има и по нови V2 и V3. Не знам до къде са стигнали с хакването им. Тия неща съм ги събирал 2006 мисля и тогава работеха. Нормално е с повечето от днешните карти да се удари на камък. Доколкото си спомням имаше една програма която познава каква е картата. Сега обръщам къде какво съм събирал. Със сигурност ги имам някъде по хардовете. Като намеря каквото имах ще го кача тука.
Последна промяна CarBeta на Вто Апр 27, 2010 8:33 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 27, 2010 7:29 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Едното го намерих. Тая програма генерира хекса за картата. А3А8 е броячът за който писах по-горе. Стане ли 0 истинската карта спира да работи.
Ще кача и другите неща като ги намеря.
|
| Вто Апр 27, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
head_up
|
тъй, нещо много дефицитни са станали тия карти green/green2, а и silver също като краен. ни комет, ни фарнел ги предлагат (или поне аз, неграмотният, не можах да попадна на тях). някаква идея къде в нашата мила родина може да има няколко да прашасват по рафтовете та да си ги поръчам? Видях че phoenix/smartmouse програматор се продаваше в някакъв он-лайн маразин за цифрова телевизионна апаратура, обаче карти - йок...
|
| Вто Апр 27, 2010 11:41 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Преди съм виждал в Комет а сега като се разрових наистина не намерих никъде. Кът са станали, но при братята китайци има. Даже имат и вариант като за твоя случай
http://www.starwafer.com/pic16f877+24lc256eng.htm
|
| Сря Апр 28, 2010 12:28 am |
|
 |
|
head_up
|
братята китайци не щат да кажат дали ще пратят по пощата малко от тяхните безценни пласмаси с микрочЕп. нито си казват цената, още повече се съмнявам да се навият да пратят 5-10 броя. Трябва по-добра алтернатива. освен да се помоля на тия в комет да преровят склада, може да някой любезен служител да се навие  conrad също са пас по въпроса. хм, чудна работа, докато можеше да се краде телевизия с тях май се намираха доста на често, сега нещо ... замрял е тоя бизнес май?
@CarBeta5, това което качи като схема е phoenix нали?
|
| Сря Апр 28, 2010 10:45 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Ами може да се каже, че е phoenix. Имам предвид, че не е оригиналната схема а е малко опростена като за СИМ карти. В смисъл не знам дали ще може да програмира и смарт картата. Имаше някаква разлика, трябва да изровя схемата за смарт карти да видя какво беше различното.
|
| Сря Апр 28, 2010 1:59 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Значи няма особена разлика. В оригинала се подава сигнал към крак 1 на серииния порт като се постави карта. Иначе няма разлика.
|
| Сря Апр 28, 2010 2:20 pm |
|
 |
|
head_up
|
@CarBeta5, благодаря за справката. значи няма да има проблем ако наистина си сделам един phoenix/smartmouse със държач за сим карти и разширение за смарт карти. така и така може да се наложи накой ден. като по чудо. ако още се ползват  ей, ако някой мерне такова животно някъде да вика 
|
| Сря Апр 28, 2010 2:34 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Не мога да намеря програмата която прочиташе служебната информация за оператора от SIM картата. Казва се CARDINAL. Мисля, че беше версия 6.8. Иначе само с ключовете без служебната информация се получава "празна" СИМ карта и телефона не може да се върже за никоя мрежа.
|
| Сря Апр 28, 2010 3:01 pm |
|
 |
|
head_up
|
мама му стара, почвам да се чудя аз ли съм кьорав (прекално много), не намерих кардинала (странно защо ли е потънал някъде  ) но рано или късно ще попадна на него, за сметка на това намерих следващият вариант на тази програма xsim се казва и е още алфа, обаче ... пускам я, сканира си тя за свързани устройства и бам - имаш phoenix !?! бре мама му, с dell D600 съм (  ), да - девайс менаджера казва че имам O2Micro OZ711EC1 SmartCardBus Controller обаче де да му го пъхна, като слот няма!? за сметка на това пък същият контролер управлява и PCMCIA слота, което ме навежда на мисълта че някъде има пинове за реадер-а на същата платка (ако е на слот, може и на дъното да е), обаче... не е изваден. някой да я има тая машина и да е открил къде по-дяволите е това?
|
| Сря Апр 28, 2010 3:42 pm |
|
 |
|
head_up
|
е, това ме уби... сега се загледах внимателно в слота на PCMCIA и познайте какво - кард реадер има явно  . виждат се контактите точно отдолу, трудно различими, но все пак са там, а в дъното е самият PCMCIA конектор. бре човек се учи докато е жив!
@CarBeta, тъй като на яве не съм виждал такова нещо - за програмиране на каквато и да е карта (в пълният й размер) има ли някакъв... ммм дърач? т.е. нещо на която да я сложиш и след това да я напъхаш където й е мястото в слота? говоря за не-пц интегрирани девайси или по принцип е направено за директно слагане на картата което ми се струва най-нормално?
|
| Сря Апр 28, 2010 3:49 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ама така кажи бе човек. D600 си има вграден smart card reader. Точно под PCMCIA'то се завира картата. Като се загледаш ще видиш, че това не е луфт между капаците а процеп за карта.
Последна промяна CarBeta на Сря Апр 28, 2010 5:27 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Апр 28, 2010 5:16 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Намерих го най-накрая тоя cardinal ...
|
| Сря Апр 28, 2010 5:19 pm |