Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Чекване / въстановяване на USB флашка? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
То тука се писало, пък на мен все прочетено ми даваше - Рек?!

Изчисти си кеша. :)

Пет Юли 09, 2010 8:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Изчисти си кеша. :)

Не бе Рек, нали правя рефреш.
Иначе съм с най-прясната Лисица в която от няколко поколения не откривам настройката за изчистване на кеша при излизане.

Пет Юли 09, 2010 9:44 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
bongo_x2 написа:
Иначе съм с най-прясната Лисица в която от няколко поколения не откривам настройката за изчистване на кеша при излизане.

Tools -> Options -> Privacy
checkbox Clear history when Firefox closes . Та след като се активира въпросният чекбокс се активира бутончето Settings където може да се разреши/забрани чистенето на кеша

Съб Юли 10, 2010 8:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Благодаря, bobyper. Напоследък нямам нито време, нито желание/стимул да се ровичкам в тези неща.

Оказа се, че Kingston Data Traveler 8GB е малко невидим за тула на руснаците. Да кажа: след последвалото ровичкане всичко полезно бе на руски и само няк'ви списъци на елементи на китайски.

Отворих кутийката и вътре има контролер OnFlash 5188B и Intel 29F32G08CAMC1 като последното много прилича на "I" и може би това ми е сбръчкало търсенето, щото с "Ι" ми излиза главно на китайски. Чиповете обаче никак не се връзва с Kingston.
Малка подробност която ме остави с пръст в устата: като потърсих "29F32G08CAMC1" (нали ползвам готиното keyboardr.com) в Google Images всички 80ГБ хардискове бяха с 20 такива чипа а иначе в гугъла твърдят, че са 10.

Така и не изкопах достоверна информация за обема на 29F32G08CAMC1, то май трябваше да питам Intel, ама за днес толкова.

Съб Юли 10, 2010 10:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
4GB е, мамка им китайска! А шоуто е, че не купих флашката от магазинчето което препоръчвам на всички а от съседния, на голямата фирма. Пък се смея на познатите ми :oops: И понеже напоследък доста я рекламират в БГ, да я "изрекламирам" и аз: Multirama.

Всички "умни", "професионални" и "на ниско ниво" тулове които пробвах не разпознаха правилно моето чудо на китайската технология.
Случайно прочетох отзив за http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ITY-I23839
Въпреки скромниченето му: "This component provides firmware flash and boot support to HP USB drive keys." това животно се справи отлично с 8-4 гигабитовата ми флашка. После я преформатирах без повече да си губя времето в изследвания и си имам чисто нова 4ГБ флашка :D

От цялата история единствено даденото от HappyMan ми свърши няк'ва работа.

Ся ще се заям с истинския 4ГБ и ще обобщя след малко.

Нед Юли 11, 2010 5:58 pm
Профил
Аватар

Мнение Индианец оправя пишеща машина :)
Прекарах Kingston Data Traveler 4GB през тула на HP и той не даде съобщения за грешка и го остави пак 4ГБ щото са си истински, пък записаните файлове заеха началото което си е без грешка.
Форматирах и пуснах Check Your NEW USB Stick Etc-RS който ме обезнадежди.
Затова реших да се избъзикам: нанесох паста за запояване и загрях с духалка за горещ въздух. До тук добре, ама реших да изчовъркам лепенката върху паметта за да видя какво пише отдолу, пък припоят се оказа полуизстинал и чипът изскочи като в единият край се отчупиха 3-и крачета. Сега със сигурност е за в коша :D

Понеже начинанието по "оправяне" определено не си струва парите (е, има и 128ГБ флашки), аз си поиграх само и само да не свърша някоя работа, да пообобщя да не си губите и вие времето:
1. Спасявате инфото от флашката (аз това го прескочих).
2. Форматирате и пущате Check Your NEW USB Stick Etc-RS на HappyMan. Ако е много зле я засилвате в коша.
3. Ако има съмнение за китайски гигабайтове пущате горепосочения тул на HP след което форматирате, гигабайтовете вече трябва да са истински.
4. Пак проверка с на HappyMan и ако не е в ред - коша.

P.S.: В края на краищата имам подходящата кутийка за работещата флашка :D

Нед Юли 11, 2010 7:24 pm
Профил

Мнение Re: Индианец оправя пишеща машина :)
bongo_x2 написа:
2. Форматирате и пущате Check Your NEW USB Stick Etc-RS на HappyMan. Ако е много зле я засилвате в коша.

Аз говоря на стената май, ще дойдеш на тая ама късно :twisted:
Абе ако е било до желязото защо не си почнал от там?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Юли 12, 2010 4:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2