Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ARM SWD? 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Един въпрос - има ли някаква съществена разлика между CrossConnect и разните FTDI-базирани OpenOCD-та? Не става дума за цената.

Сря Юли 14, 2010 10:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
има много разлики ;-)

Две от тях са доста съществени:
1) С какъв софтуер работиш
2) С какъв хардуер работиш

Примерно ако ползваш Crossworks той мисля че поддържа и двата емулатора, като сещаш се че с конекта ще ти е по-удобно. Но ако ползваш друг софтуер може да имаш мноооого сериозни проблеми с конекта и изобщо да не може да го ползваш. Тъй че първо виж дали в твоята ситуация може да ползваш и двата и чак тогава ги сравнявай :D

Сря Юли 14, 2010 11:48 pm
Профил

Мнение 
@miro_atc, за евтинията си прав - това се гони, ама то пък кой не иска да го направи по-евтино? :wink:
е, АРМ архитектурата я дъвча от не малко време, не е като да не съм си блъскал главата точно с това, тъй че не ме плаши, че сега му викат кУртекс на мозъка. С бегъл поглед на периферията NXP не са направили някакво откритие на топлата вода в тия 11хх/17хх, не виждам какво толкова има.
и за да съм честен - не аз ще си блъскам главата, на колегата гъз да му е як, точно по този проблем само помагам "да живне" проца.

Абе забелязвам някаква ненавист към Crossworks по принцип. какво не му харесвате - гнус като гнус, все някъв ху(тая третата буква не я знам как се вика)?

Чет Юли 15, 2010 12:47 am
Профил WWW

Мнение 
head_up написа:
Абе забелязвам някаква ненавист към Crossworks по принцип. какво не му харесвате - гнус като гнус, все някъв ху(тая третата буква не я знам как се вика)?

Аз нямам ненавист... Иначе за добро или за лошо, според мен това си е по-скоро комерсиален продукт. Разликата е в концепцията, в смисъл целта на комерсиалните е да направят 1 единствен тул. Пускаш го, той пере, чисти, готви мусака... Докато идеологията на ГНУ е хиляди отделни неща. Едно пере, друго готви, трето чисти...

Всичко останало е следствие. ГНУ е гадно, защото са много неща и докато ги подкараш всички ти се разказва играта. Но и в това му е предиството, защото имаш възможността да разбиеш процеса на колкото стъпки искаш, всяка да настроиш както искаш и да ги редуваш в какъвто порядък искаш и т.н. Та ако овладееш ГНУ получаваш страшна мощ, но ако не успееш да го подкараш получаваш само и единствено яко главоболие ;-)

Комерсиалните продукти са обратно - те гледат да не ти причиняват главоболие, затова са направени достатъчно простичко, вкарани са ти най-често срещаните операции, натискаш бутона на мишката и всичко става... Но ако искаш нещо повече няма...

Чет Юли 15, 2010 3:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2