Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Въпрос за регулиране на температура. 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Въпрос за регулиране на температура.
CarBeta написа:
Zeus написа:

... Ползвал съм в изделие MOC3041+BT136. Управлявам 3кW. Не съм сложил никакъв радиатор и работи безпроблемно повече от 2 години...

Ти ме заинтригува сериозно ... 8O
Въобще ли не загрява твоя триак или си грее, но ти не му обръщаш внимание ??

Аз ползвам MOC3063+BTА41 и също управлявам 3кW. Ако го пусна без радиатор си работи нормално, но за 2 - 3 мин. температурата на триака отива на над 100 градуса. По мои сметки 3кW са около 13 ампера, които са нищо за ВТА41, който издържа до 40 ампера. ВТ136, аке не се лъжа, е до 4 ампера и ми е леко странно, но може и аз да бъркам нещо. В схемата ми не би трябвало да има грешки, триака се отпушва напълно, няма смущения и всичко си работи супер, но загрява доста. Подскажи как си го направил без радиатор защото, специално за тоя бойлер 3кW, смених триака с реле защото всичко трябваше да се събере в кутията на ключа.

Извинявам се. Грешката е моя. Наистина, имах намерение да го ползвам и за нагревателите, но остана само за управление на контакторите. Просто, като пуснах поста бях почти заспал и карах малко по инерция. Дефакто управлявам контактори и един магнитен вентил, чийто ток не надвишава 1А. Тройката нагреватели (общо 3 kW) наистина ги планувах с триак, но понеже в началото доста често гърмяха нагревателите, си останах с контакторите и автоматични предпазители. Още веднъж се извинявам за подвеждането. :oops:

P.S. Относно амперите: И аз преди време се бърках, че управляващия елемент трябва да понесе тока, който минава през консуматора по закона на ОМ, но дефакто върху него пада тока, който се получава от пада на напрежение в зависимост от вътрешното му съпротивление. Само дето в datasheet-a не намерих колко е вътрешното му съпротивление http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... ES_E_2.pdf

Вто Фев 22, 2011 10:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
че то да не е мосфет та да му пише съпротивлението :)

Погледни по внимателно фиг. 1 от тоя дс дето си го дал :)

Вто Фев 22, 2011 10:23 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2