Нали знаете за разликата от китайско до китайско? А колкото за запалките: от БГ от супера бях накупил за 70ст с часовник и лампичка. Часовникът беше като с RC генератор а лампичката след няколко месеца спираше заради самоизтощаване на батериите. Тук една обикновена запалка е около евро и обикнвено издържа загряване на термошлаух в промишлени количества и поне 10-кратно зареждане. А тия с лампичките са за гевезелък: лампичката продължава да работи и след сравнително бързото скапване на запалката.
Обаче на местния супер има страхотни фенерчета с 12 LED-а: як но миниатюрен алуминиев корпус, захранва се с 3 ААА батерии, копчето е голямо и удобно и всичко е водоустойчиво. Цената е 2 евра без батериите. К'во ли не съм ги правил: единствено на едно ми се размига едно LED-че. Очевидно работят при претоварване обаче дори на най-използваното като му сменя батериите си е като ново.
А то качественото си е скъпо: скоро ми паднаха няк'ви LED ламБи за външно осветление св 12 LED-а, цената им ауу а радиаторът - по-голям от на проц за комп. Харчат 170мА на 12В (имат инвертор) пък светят колкото 100 вата халогенка и адски заслепяват.
Иначе видях ламБи за кола с LED на съвсем поносими цени ама така и не съм се заигравал.
P.S.: Като ме видите да пиша тук значи че имам работа която ме мързи да върша