Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Бавната смърт на един светодиод 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Що? Аз пък съм имал случай от 2500 светодиода (5 плика по 500) за по 12 ст. бройката (всъщност за тия бройки даже я водят цена на дребно) да има 2 светодиода с по дълъг катод :) и един дето да не свети. Другите с абсолютно еднакви параметри. Пак китайски...

Сря Юли 06, 2011 8:39 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами май не ме учудва щото по тия запалки сигурно слагат N-то качество.

Сря Юли 06, 2011 7:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нали знаете за разликата от китайско до китайско? А колкото за запалките: от БГ от супера бях накупил за 70ст с часовник и лампичка. Часовникът беше като с RC генератор а лампичката след няколко месеца спираше заради самоизтощаване на батериите. Тук една обикновена запалка е около евро и обикнвено издържа загряване на термошлаух в промишлени количества и поне 10-кратно зареждане. А тия с лампичките са за гевезелък: лампичката продължава да работи и след сравнително бързото скапване на запалката.

Обаче на местния супер има страхотни фенерчета с 12 LED-а: як но миниатюрен алуминиев корпус, захранва се с 3 ААА батерии, копчето е голямо и удобно и всичко е водоустойчиво. Цената е 2 евра без батериите. К'во ли не съм ги правил: единствено на едно ми се размига едно LED-че. Очевидно работят при претоварване обаче дори на най-използваното като му сменя батериите си е като ново.

А то качественото си е скъпо: скоро ми паднаха няк'ви LED ламБи за външно осветление св 12 LED-а, цената им ауу а радиаторът - по-голям от на проц за комп. Харчат 170мА на 12В (имат инвертор) пък светят колкото 100 вата халогенка и адски заслепяват.

Иначе видях ламБи за кола с LED на съвсем поносими цени ама така и не съм се заигравал.

P.S.: Като ме видите да пиша тук значи че имам работа която ме мързи да върша :)

Сря Юли 06, 2011 11:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2