Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
СИМ карта, клонинг или борба с оператора? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
всъщност би трябвало да е под ПЦМЦИА слота, така като го гледам. посоката на чипа е нагоре явно според указанията да даташита. Благодаря за кардинала, ще видя какво може и той :) но хсим-а ми се видя доста "мазен", поразгледай го, може да ти хареса :)

http://www.endorasoft.es/download/xsim.zip

ЕДИТ: Колкото до Делл - евала им на съпорта, то ръководство като за идиоти имат, ама срам - кой да чете :oops:

Прикачени файлове:
smarta.jpg
smarta.jpg [ 67.46 KiB | Прегледано 3513 пъти ]
Сря Апр 28, 2010 5:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз и него търсех да ти го пращам. Ето и още една програма.
Woron ти казва още в началото ако не потдържа картата. Да не си губиш времето напразно да я сканираш.

Прикачени файлове:
Woron_Scan.rar [312.6 KiB]
224 пъти
Сря Апр 28, 2010 5:59 pm
Профил

Мнение 
до тук идеално, последният ти ъплоад допълни картинката :) софт има, та процесора да се пукне от смятане, само където не мога да определя със сигурност на кой КОМ се явява рийдъра - хсима го вижда на 6-ти, но някой от приложенията виждат до 4-ти, ще има малко проба-грешка, но без карта е бесмислено. остава да изнамеря от някъде тия дърва - смарт картите. като гледам по-голямата част от програмите поддържат сребърните карти, но в общи линии освен размера на ЕЕПРОМ-а н е виждам разлика между грийна и грийн 2-ката спрямо силвъра. обаче верно са кът :? Някой от Пловдив да знае къде има магазин специализиран за сателитно телевизионно оборудване? то ако в комета няма само в такъв магазин е надеждата. :x

ЕДИТ: един странен въпрос - гледам от страни статистиката колко пъти темата е посетена и след няколко щраквания на 3-та страница забелязвам, че всеки път брояча се инкрементира с 2 гледания, а не с едно. реших че и някой друг също щрака в тоя момент, обаче след няколко опита съм почти сигурен, че това не може да се случва толкова на често. т.е. май има бълха в брояча? Рек, шефче, бъгаво ли е или аз съм заблуден? то така статистиката за посещенията на форума ще излезе двойна...

Сря Апр 28, 2010 6:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Можеш да опиташ и с някоя стара СИМ карта. Само трябва да си намерш голямата част от картата. Преди време правехме едни платки за експериментите. Виж тук само за да добиеш представа за какво говоря http://www.makinterface.de/index_e.php3 ... emule.php3 Ако имаш около теб някой хакер дето се занимава със сателитни приемници ще те зарине с такива.

А това с брояча на посещенията и при мен така отчита. Понякога отчита две посещения а съм логнат само аз и няма скрити посетители или гости.

Чет Апр 29, 2010 12:09 am
Профил

Мнение 
точно за това рових днес из "архива", обаче не би, май съм изхвърлил всичките карти (т.е. целите им части). както и да е, на такова нещо ще попадна, най-много да направя оборот на някой оператор колкото за опита. ама какво да се прави.

Линка е интересен, не знаех че моторола СтарТак яде целите карти :D виждал съм толкова стар ГСМ (някъде прашасал на някоя циганска сергия), но не и работещ :) Даже един колега от форума тук ми беше показвал как на времето си е правил такива карти (т.е. платка с контакти и чеп от страни), обаче това не мога да го пъхна в ГСМ-то ми, определено :P
За съжаление не познавам крадливи хора на телевизия. Абе ще се обикаля по магазините да им се моля да намерят някоя останала карта с антикварна (явно) вече стойност.

колкото до брояча - значи проблема не е в моят телевизор. :D

Чет Апр 29, 2010 12:33 am
Профил WWW

Мнение 
Недеи си губи времето да обикаляш магазините -99,99% няма да на мериш- то с тия карти нищо не се отваря в сат тв от много време и съответно няма кои да се занимава с тях ,дори когато бяха актуални в Бг беше по изгодно да си я сковеш отколкото да си я купиш.
Ето ти съвет - иди на бг сат форума - например dvb-bg.com и пусни 1 обява че тарсиш - все някои може да намери в мазето.
Ето ти един чуждоземен магазин там има силвер - www.satking.de

Чет Апр 29, 2010 11:43 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
head_up написа:
Даже един колега от форума тук ми беше показвал как на времето си е правил такива карти (т.е. платка с контакти и чеп от страни), обаче това не мога да го пъхна в ГСМ-то ми, определено :P

има едни адаптери за 2 сим карти, които представляват контакти за държача на сим картата -> гъвкава платка/лентов кабел и вече над батерията останалата част. може нещо такова да се направи или направо да се разкости един от тия адаптери за да му се ползват изводите и кабелчето, а отгоре после е по-лесно .. може и на тестова платка да го закачаш и да си играеш както искаш

Чет Апр 29, 2010 1:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
http://securitytube.net/Cloning-SIM-Car ... video.aspx

Чет Апр 29, 2010 7:36 pm
Профил

Мнение 
@amdatlon, интересно няма съмнение, но те не казват нещо ново относно това как да прочетеш КИ-ключа. но пък клипчето ще да е забавно :D
@zaprqn, адаптерите за които говориш са нещо различно от това което се опитвам да направя (с неизвестен успех). Ако все пак се сдобия с празна карта :?

Чет Апр 29, 2010 8:54 pm
Профил WWW

Мнение 
@CarBeta5, ти на делл д600 ползвали ли си му смарт кард рийдъра за сим-ки? защото определено не познава, че има карта в него. никоя програма не иска да познае че съм му набутал карта. инсталирани са му всичките драйвери, няма конфликти, но нямам и никакъв тул специфичен да идва с него. има ли нещо, което изпускам?

Чет Апр 29, 2010 9:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Със СИМ карти не съм го ползвал. Само със "smart" и "memory". В момента не е при мен тоя DELL да си поиграя с него. За феникса знам, че за да работи със SIM карти честотата на clock'а трябва да е 3.57 MHz. Може да работи също и с 6.12 или 7.14 MHz, но SIM картите не работят с честота на clock'а над 10 MHz. Виж по настройките на четеца дали може да се променя честотата.

EDIT: 3.57MHz = 9600 bps, Reset = RTS

Чет Апр 29, 2010 10:57 pm
Профил

Мнение 
тц, мамицата му, и това не е, те тия настройки си вървят по подразбиране. май тоя кард реадер не ще да го бъде за сим карти. трябва да отбележа обаче, че след като извадя картата от рийдъра тя е леко топла спрямо заобикалящата я част. не мога да определя дали затоплянето идва от това че има метални контакти, които се затоплят от самият лаптоп (топли, хайванчето) или нещо се случва като я захраня...

ЕДИТ: работи си картата (макар и отдавна да е невалидна за мрежата :P ), явно не се пържи...

Пет Апр 30, 2010 12:30 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
"Dekart SIM Manager" със сигурност работи на D600 със СИМ карти. Проблемът не е в четеца. Нещо не се сработват с програмите. Премести в настройките на кардинала да подава reset'а на DTR. Може пък на вградения четец да е там...

Пет Апр 30, 2010 12:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Малко класика

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Ето една изпитана схема за четене на SIM карти.
SIM_SCAN.GIF
SIM_SCAN.GIF [ 9.89 KiB | Прегледано 3996 пъти ]

Нед Май 09, 2010 10:54 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3