Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
@jofcho и @Stoimen: Мерси за отговорите, това е: MC9S08AC60 !
Интересно, че е почти 6800, може един Тетрис за кафе машина да се направи... :lol:

Пет Фев 21, 2025 3:12 am
Профил
Ранг: Форумен бог

https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... cification

Цитат:
The emulators support for the chip list:

MC9S08AC128, MC9S08AC16, MC9S08AC32, MC9S08AC48, MC9S08AC60, MC9S08AC8, MC9S08AC96, MC9S08AW16, MC9S08AW16A, MC9S08AW32, MC9S08AW48, MC9S08AW60, MC9S08AW8A

Пон Фев 24, 2025 11:21 am
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
...The emulators support for the chip list ...

Да, вече пътува насам :). Мерси все пак за отговора!

Пон Фев 24, 2025 12:19 pm
Профил
Аватар

дайте един API_KEY от visualcrossing.com ... да изтегля малко данни
че има лимит 1000 заявки 15 дни назад
оставят ми 1, 2 сесии за 6 години - София

просто направете акаунт
https://www.visualcrossing.com/weather-query-builder/
API
https://weather.visualcrossing.com/Visu ... tGroup=us&key=1234567890...1234567&contentType=json

Пон Фев 24, 2025 1:16 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

key=NP4TVX22TRWW8CQML6Y9PKTUV

Пон Фев 24, 2025 2:56 pm
Профил
Аватар

благодарско

с три кея : Извлечени са дневни данни за 2190 дни

утре ще дръпна началото на 2019 макар че ни ми трябват

Пон Фев 24, 2025 3:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Реших да сменя wifi картата на дъртия ми лаптоп Lenovo G70-80, която е Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (3160 NGW) с нова Intel 210NGW и ... дърво. :evil: Излиза ми надпис "Unauthorized wireless network card is plugged in. Power off and remove it." Върнах старата и взех да чета и умувам. По принцип бях чувал, че леново и не само правят подобни магарии с бели списъци в БИОС-а, но не очаквах, че това са го правили чак през 2016-та, когато купих лаптопа.
Имам и двата биоса за този лаптоп - стария ABCN95WW и новия ABCN96WW, които са exe-та, които се стартират с администраторски права. Направих следното:
1. Разопаковах новия биос с winrar, което даде няколко файла, сред които ABCN96WW.fd, който би трябвало да е дъмпа на биоса.
2. Разопаковах този дъмп с Phoenix Tool и с Total Commander намерих файловете в които стои грозния надпис.
От този момент обикновено започва търсене на начин за избягване проверката на картата за съвпадение с белия списък. Аз искам просто да смея VID и PID на някоя друга карта от списъка с данните на новата карта и след това по обратен ред да възстановя редактираното exe. Правилно ли разсъждавам или бъркам някъде?

Пет Фев 28, 2025 1:26 pm
Профил

Като смениш vid/pid сменяш и драйвера. Ако новият драйвер поддържа новата карта може и да стане. Няма да споменавам какво става с подписите.

Пет Фев 28, 2025 1:38 pm
Профил
Аватар

Драйвери? В биоса? 8O

Пет Фев 28, 2025 2:03 pm
Профил

Офф, кат' съм тъкачка многомашинничка... Най-малкото ще направиш биоса невалиден.

Пет Фев 28, 2025 2:15 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Препоръчайте някой свестен (изпитан) кабел от Display Port на видеокарта към HDMI на телевизор. И там като с всичко
останало идиотщината е станала тотална и брутална - всичко естествено е произведено в Китай, само в цената май има различен
бета-фактор на усилване. Едните изглеждат по-обикновени и почват от 10 лева, другите - боядисани, начервени, с метална брайд оплетка
претендират за марка, но при по внимателен поглед всичките са бранд-арка ( някой в Ибей, Амазон или Емаг ) тарикат внася от неизвестен
производител и си кръщава марки, ценичката става от 10 лева на 50 лева, 100 лева ... 100 евро ....
Бих взел най-евтиния но вътре самия кабел има платчица - декодер от DP към HDMI , която дори не ми трябва ( дисплей порта е DP 1.4 ) и
на теория би трябавло да може да бачка директно , но ако тая платчица е някакво ментенце не значи че няма да обърка нещо. Дали платчицата
на брандираните боядисани скъпи кабеляци ще е същото ментенце ( все пак тя не се вижда и не е имиджов продукт както се изрази един колега :D ),
за разлика от боята и ситопечата върху накрайниците.

Сря Мар 19, 2025 4:31 pm
Профил

Мммм сега се опитвам да визуализирам опаковката та да ти кажа марката ама не мога .... разлики има но от моя опит те са две. Едната, без да съм задълбавал в причината, е че примерно ако си с АМД карта не може да имаш повече от 2 такива, сложиш ли 3 и третия монитор ти работи ту не, в повечето случаи не, но това предполагам не е твоя случай.
Втората причина е качеството на изработка. В миналото имаше купища HDMI които бяха калпаво молднати и конектора се чупеше при най малкото странично натоварване.
Ще питам някой колега каква е марка която използваме, защото купуваме доста. То ако си бях там щях да ти дам няколко, у нас се мота една торба с 20-на кабела.

Сря Мар 19, 2025 5:45 pm
Профил
Аватар

ToHu, май пак те е отнесъл вихъра... :) Питането е за DisplayPort към HDMI.
Jack, наскоро търсих такъв кабел и понеже бързах, реших задачата с преходници DisplayPort - DVI и DVI-HDMI и нататък с HDMI кабел. Работи си с древно мини-PC fit-PC3. Има ги тези преходници в нашия магазин, но, ако искаш мога да донеса моите и да ти ги дам за проба. Не виждам, обаче от къде си...
Май имаше и някакъв преход DisplayPort към HDMI, но на мини-PC-то задния панел е нагъчкан и прехода опира в едната антена и затова не го взех.

Сря Мар 19, 2025 6:28 pm
Профил
Аватар

Наскоро правих домашно писи за приятел, и за да го включи към домашното кино и ТВ трябваше кабел DP към HDMI.
С бързо гуглене намерих такива кабели в Техномаркет и Технополис. Купил е нещо от един от двата магазина, и каза че работи без забележки.

Сря Мар 19, 2025 6:51 pm
Профил

Лео точно DP към HDMI, на AMD карти, разбирах АТИ в чипове на AMD, не може да имаш повече от два DP които излизат през HDMI конвертори, или да сме по-точно, не всички HDMI конвертори стават. Ако искаш детйали ще трбява да се разровя, но първо мислех, че това е некадърна реализация на хардуера, въпреки че идва от надежден източник. След това обаче се разрових и установих че това е ограничение на AMD чипсетите, което с епояви и в нашите разработки, но аз избягвам да помня детайли за каквото и да е. Това беше 2019-та, нашата я правихме 2020-та, няма никакъв спомен какво точно беше, но е изрично описано и в документацията на AMD.
Иначе модел мога да кажа веднага на такъв който купувам от амазон, но едва ли в БГ ще го има. Между другото по един проект наскоро накупих всевъзможни кабели и конвертори, най вече защото не знаех кое ще ми пасне като дължина, размер и форма на буксите и т.н. и очудващо всички от тях се оказаха работещи, дори и най-евтините китайчета. Та започвам да си мисля, че тоя тип продукти са изкарали детските си болести и вече и най-евтините китайчовци ползват праивлните чипове, защото то там е разликата, особенно с по-новите DP версии.

p.s. така разрових че ми стана интересно какъв точно беше казуса. Чиповете на АМД, а и май не само техни, зависи какво е IP се изпозлва, поддържат до два пасивни адаптера, т.е. ако имаш DP++ конверсията става от страна на картата, но за не повече от два изхода. Ако са повече от два другите трбява да са активни адаптери. Доколкото AMD чиповете като фронтенд са базирани на ATI Eyfinity нещата са още по-объркани. Оригиланото Eyfinity не поддържа DP++ изобщо, но някак в определени продукти не е баш така. За пример V1000 може да работи и с пасивни конвертори ... ама и тук има специфики. По интересното е какво сътава с активните такива, 70-80% от тях не работят с AMD когато имаш повече от два монитора. Т.е. без значнеие дали имаш два пасивни или са смо тия два активни, ако се появи тревти активен, или пасивен и единия монитор ту го има ту го няма. Едно много очевидно решение на тоя проблем е да се използва твърд EDID, АМД драйвера има тази възможност, но естетсвено тов ане премахва ограничението за само два пасивни и то за моделите които имат DP++. Това е отгоре, защо точно не работи го имам някъде обяснено от съпорта на AMD, ама не ми излиза на първо ровене, трбява да ровя повече.

Сря Мар 19, 2025 7:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293 ... 315  Следваща