Отговори на тема  [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Задача асемблер за PIC16C73 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Задача асемблер за PIC16C73
Писна ми да обяснявам, че мойта пи*ка е най-голяма!
Иначе: аз от *найсет години се каня да стана пикоборец и все не остава ред. Но ако се случи: с асемблер ще почна - "Въпрос на вкус", казало кучето, като си облизало г*за.

Съб Фев 15, 2014 2:31 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Cekins написа:
Да ама като кажеш жава уеб дивелъпер хората казват "уау - голяма работа" пък като кажеш ембедед програмист и питат "кой туй нещо" щото уеб секи знае кво е ама ембедед почти никой.

Хах, като работих в Олимекс имаше един такъв случай на един колега програмист:

Един човек го питал какво работи и той му казал че е програмист - ама на ниско ниво. Човека го погледнал, съжалил го е и му казал " е нищо де, все от някъде се започва" :)

Съб Фев 15, 2014 8:44 pm
Профил
Ранг: Минаващ

CarBeta, ти си голям простак и не спираш да се заяждаш с всички, залужаваш да ти се тегли един бой, смотаняк. Такива лайна като теб осират имиджа на тоя форум и на хората им се отщява да пишат тук. Не разбра ли защо писах във форума на Microchip? Ще ти кажа, защото там не отговарят некомпетентни селяндури като теб и е по-приятно да се пише.

Пон Фев 17, 2014 9:06 pm
Профил

CarBeta написа:
Zdrav написа:
Брой си една точка по твоята си ситема и ходи да носиш вода на шефа.

Вода на мен ми носят моето момче, но при тоя тон ще си замълча само от уважение към Цецо.

CarBeta, колко си жалък, отново в Петък вечер си седял и си обяснявал колко си велик.... клатикуровец. Явно ти е било доста скучно и е нямало какво да правиш точно на 14 Февруари, когато другите празнуват (Жалка картинка) :butthead:

P.S.: Бях прав от самото начало, че си комплексар, който една студентска задача не може да реши. :finga:

Пон Фев 17, 2014 9:16 pm
Профил

Ще ми е интересно да видя как му теглиш бой ...

п.с. а по отношение на задачата, с риск да подновя спора, но си мисля че задачата е точно това което е написано, събираш два байта, точка по въпроса, споделям мнението на колегата дето ще му теглят боя .. няма нужда от много разсъждаване.
Проблема е ясен тъй като имате опит и знания започвате да търсите допълнителна информация защото мозъкът подсъзнателно търси тези отговори, дали е 8 битова, дали е 16 битова, дали ще се следи препълване ... защото го занете, ако не го знаете няма да се чудите, просто ще напишете rlf A rlf A rrf B rrf B clrw addlw 178 addwf A movf B subwf A ... без изобщо да мислите a къде и колко ще се препълни ... ако пък са ви научили че има carry бит, то ще добавите още някоя инструкцийка та да го вземете в предвид.

Пон Фев 17, 2014 10:30 pm
Профил

Няма как да заключа темата или поне не виждам бутон/линк/нещо от сорта. Моля модераторите да го направят.
Знам че много ще ми се 'радвате', но работата свърши преди няколко седмици с предаването на друга задача.
Не получавах никакви известия на мейла, че има постове по темата и бях я забравил, за което се извинявам.
Виждам че има много енергия в тази тема просто я пренасочете към нещо ползотворно :) Примерно участвайте в някое старт-ъпче.
Благодаря на всеки участвал в дискусията.

Пон Фев 17, 2014 11:28 pm
Профил
Аватар

Icom написа:
CarBeta, ти си голям простак и не спираш да се заяждаш с всички, залужаваш да ти се тегли един бой, смотаняк. Такива лайна като теб осират имиджа на тоя форум и на хората им се отщява да пишат тук. Не разбра ли защо писах във форума на Microchip? Ще ти кажа, защото там не отговарят некомпетентни селяндури като теб и е по-приятно да се пише.

Щом казваш - простак съм :D
Свободен си да пишеш в който форум ти е кеф, въпреки че точно тук от простак, получи решение.
А ако искаш да ме набиеш заповядай - чакам те с нетърпение :twisted:

Последна промяна CarBeta на Вто Фев 18, 2014 12:00 am, променена общо 1 път

Пон Фев 17, 2014 11:57 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

CarBeta написа:
Icom написа:

Щом казваш - простак съм :D
Свободен си да пишеш в който форум ти е кеф, въпреки че точно тук от простак получи, решение.
А ако искаш да ме набиеш заповядай - чакам те с нетърпение :twisted:

Ако ще го биеш, бии го два пъти, че ми е писал и на лично. Ма на мен не ми се занимава :D

Вто Фев 18, 2014 12:00 am
Профил
Аватар

Това, че ти е писал на лични е комплимент за теб. Направил си му впечатление и е разбрал колко е зле сравнявайки се. Той така си избива комплексите.

Вто Фев 18, 2014 12:08 am
Профил

Аз асемблер го научавам, но ти ще си останеш самотен, неудовлетворен и нещастен кретен завинаги :finga:

Вто Фев 18, 2014 1:23 am
Профил
Аватар

Няма как да "остана завинаги" нещо, което не съм. Аз съм точно обратното на това, което си написал.
Нито съм самотен, нито нещастен, нито неудовлетворен. 8)
Относно кретен:
Цитат:
1. Спец. В медицината – човек, болен от кретенизъм.
2. Прен. Глупав човек, некадърен човек.
3.(същ.) недоразвит, идиот, тъпоумен, глупав, малоумен, затъпял, изрод, слабоумен

Ти поктиваш всички изисквания и отговаряш 100% на описанието. Тъй че и асемблера ти е под съмнение.

Вто Фев 18, 2014 1:42 am
Профил

E,
Only 35 single word instructions to learn
:-)

Вто Фев 18, 2014 10:15 am
Профил

Съмнявай се, но това е резултата: http://www.youtube.com/watch?v=1usG7WXQJS4

а когато фактите говорят, такива тъпаци като теб трябва да мълчат.

Последна промяна Icom на Сря Фев 19, 2014 6:54 pm, променена общо 1 път

Вто Фев 18, 2014 2:45 pm
Профил
Аватар

Мислех си че си тъп, но ти си много, много ама много тъп. Като гледам кривия паркет видеото е правено в София, което много ме зарадва :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Вто Фев 18, 2014 5:18 pm
Профил

Явно само в София си мислиш, че има паркет или поне ти само там си виждал, доста си ограничен и прост :finga:

Вто Фев 18, 2014 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща