| Автор |
Съобщение |
|
wizardzero
Ранг: Минаващ
|
 Относно C и C#
Здравейте! Въпроса ми е следния:непременно ли трябва да науча C или мога и с C# да правя програми за контролери? И ако е възможно някакви линкове,ще съм много благодарен на всички които се отзоват. Имам само бегла представа от програмиране-това също да се има предвид 
_________________ Дай на простака власт и му гледай сеира
|
| Вто Май 29, 2012 6:57 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
 Re: Относно C и C#
http://www.ghielectronics.com/catalog/ - в тези се ползва .NET МicroFramework C#. Не че им разбирам , но ги заглеждах преди време 
|
| Вто Май 29, 2012 7:02 pm |
|
 |
|
wizardzero
|
Това е интересно,ще го разгледам. Интересуваше ме за PIC контролери само на C ли може да се правят нещата.Защото колкото и да рових с чичко гугал резултата беше един и същ- C/C++ оправяй се 
|
| Вто Май 29, 2012 7:39 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
За сега, най-доброто като компилатор е на С. Лично аз предпочитам CCS. Има и на Бейсик, но не съм го пробвал, а и нямам намерение да го правя.
|
| Вто Май 29, 2012 8:10 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
А как си научил С#, ако преди това не си знаел С ?
|
| Вто Май 29, 2012 8:13 pm |
|
 |
|
Бай Ставри
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Май 27, 2011 8:25 am Мнения: 134 Местоположение: Силистра
|
| Вто Май 29, 2012 9:28 pm |
|
 |
|
wizardzero
|
Да уточним,никъде в предните си писания не споменавам ,че знам C#. От прочетеното тук и там стигнах до извода ,че по-"съвременно" е да се пише на C#-мое мнение. Дори държа да отбележа ,че незнам никакъв такъв за програмиране,искам да се науча/желание има/ Затова и отворих тази темичка.Като на дете идиотче да ми се обясни,от какво,защо и каква нужда имам от съответния софтуер,а че ще си блъскам главата то е ясно.
П.П. Аи кой е казал че трябва да знаеш C преди да научиш C#?
|
| Вто Май 29, 2012 9:41 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
C# e интерпретируем език,като Java. Тоест аналога на Java на MS. Това няма никаква връзка с микроконтролерите и не може да има. Колегата дето ти е дал линк по нагоре не ти е обяснил че там можеш да пишеш само за тази платка. На нея някак са подкарали така да кажем интерпретатора на C# и той вече изпълнява твоята програма написана на C#. Ако искаш такова нещо по добре си учи Java,има много повече устройства за които можеш да пишеш на Java. Вече ако искаш да пишеш за PIC - http://www.ccsinfo.com/content.php?page=compilers това ти е решението,не мисли ами започвай да учиш
|
| Вто Май 29, 2012 10:16 pm |
|
 |
|
wizardzero
|
Ами освен да кажа едно ,мерси. Досега всичко си беше от сорта" ний тва си го знаем,нас не ни требе жокер" Ами това ме интересуваше принципно,става ли C# за PIC или не,ще засядам да науча C-то вместо да се напъвам с брат му.
|
| Вто Май 29, 2012 10:33 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Хм, C# няма нищо общо със C.
|
| Сря Май 30, 2012 6:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Става ... когато някой направи C# компилатор за PIC. Такъв не съм срещал, значи не става!
|
| Сря Май 30, 2012 6:29 pm |
|
 |
|
wizardzero
|
Моля ако някой има е-книга за С програмиране да сподели,с английския за сега съм на Вие и търся нещо на български.Ако ще предлагате "иди си купи от книжарницата"-това не е опция.Няма! Благодаря предварително.
П.П. Пиша тук за да не отварям излишни теми.
|
| Пет Юни 01, 2012 6:50 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Аз нямам на български. С удоволствие ще ти изпратя на ингилизки. И въобще, без езика на Шекспир ще ти е доста трудно. С руския как си?
|
| Пет Юни 01, 2012 7:44 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ето една книга. Би трябвало да имам и други. Ако ги открия, ще ги кача. Има и доста сайтове с полезна информация, например: http://programming-bg.com/uroci/C-2.html
|
| Пет Юни 01, 2012 9:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
PIC, ама кой ? PIC10/12/14/16 , PIC18, PIC24/dsPIC30/dsPIC33 или PIC32 ??? Инсталирай си MPLAB X и след това съответния компилатор на Microchip, кеф ти Windows, кеф ти Linux, или в краен случай MAC 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 01, 2012 11:02 pm |
|
|