Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
таймер В на MSP430x2xx 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение таймер В на MSP430x2xx
Първо честито Рождество Христово. Сега по същество чета аз тук User's guide на въпросната фамилия и не мога да проумея няколко неща. Grouping Compare Latches се нарича главата и съм качил като прикачен файл за да не ви занимавам да я дирите. Въпросът ми е как се използва това групиране и какво всъщност представлява, идеята му не мога даже да разбера. Ако някой е имал вземане даване с тия контролери да сподели опит. Извинявам се за тъпо зададеният въпрос , защото той наистина е такъв.

Прикачени файлове:
Grouping Compare Latches .JPG
Grouping Compare Latches .JPG [ 115.35 KiB | Прегледано 911 пъти ]
Вто Дек 25, 2012 12:23 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: таймер В на MSP430x2xx
Честита коледа!
Това се използва най-вече когато имаш PWM-и управлявани от таймера и искаш да промениш настройките им. Например с 4 изходни канала на таймера управляваш един full-bridge за управляние на двигател, говорител или нещо друго. Ясно е, че четирите канала трябва да работят съгласувано. Ако искаш да промениш настройките да каналите и правиш това канал по канал, то ще има кратък период, в който някои канали вече ще са ъпдейтнати, а други - не. Вероятно е например да включиш едновременно 2 ключа от едното рамо на моста и да направиш късо. За такива случаи е предвиден режимът за синхронно ъпдейтване. Пишеш ги един по един, но резултатът се запомня в shadow регистри до момента, в който запишеш и последния ( с най-малък номер ) канал.
Дадох ти един пример за приложение, сигурен съм, че има още десетки подобни. Освен това, ако не ти трябва, можеш просто да не го ползваш. :)

Вто Дек 25, 2012 12:30 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]