|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:06 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
 T6963C документация
От извесно време се боря с едно ЛСД с такъв контролер. Имам му пдф-а от тошиба. Та внего има едни блокови схемички за чек на статуса, които стриктно ги прилагах на практика. Но нещо куцаше, защото по дисплея понякога се получаваха "артефакти", при използване на DATA AUTO READ/WRITE. Според пдф-а на тошиба след подаване на командата следващото което се прави е проверка на статуса за STA2 или STA3 при писане съответно. След това четене/писане съответно, после пак проверка на статуса и на края команда AUTO RESET. Но попаднах на един друг документ от 1994 в който пишеше, че след подаване на команда DATA AUTO READ/WRITE, първо се прави чек на STA0,1 след това вече започва цикъла CHECK AUTO READ/WRITE STATUS и DATA READ/WRITE. Като добавих тази малка промяна артефактите изчезнаха. Ако някой се е занимавал повечко с този контролер бих се радвал да сподели опит дали няма някой друг подводен камак заложен в документациата му. Предварително благодаря.
|
| Пон Окт 17, 2005 5:20 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Много тъп контролер. Аз го бях започнал. Стигнах до където и ти (и аз имах само тая документация). Появиха се артефактите, преборих ги некак (вече даже и не помня как, беше поне преди 2 години). Накрая се замислих защо мама му стара да плащам 40 лева отгоре (толкоз беше разликата в ЕлектронИнвест) за един знаков генератор и някоя и друга страница памет. Взех си такива на базата на KS107 (или каквото беше там) и си написах сам генератора. По евтини, по прости (също толкова оскъдна документация).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 18, 2005 2:52 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Погледни ей тук: http://www.nomacon.gaw.ru/html.cgi/txt/ ... /index.htm
Руснаците малко по-добре са го обяснили. И аз си ](./images/smilies/eusa_wall.gif) с него преди време.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Вто Окт 18, 2005 7:46 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
StiV гледам че руснаците също са пропуснали това което на мен ми създаваше проблеми (имам предвид AUTO READ/WRITE). Виж разликата между тяхния алгоритъм (който е същия като в пдф-а на тошиба) и тоя в долния пдф.
|
| Сря Окт 19, 2005 11:55 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|