|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:47 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Проблем с прост Ардуино код
| Автор |
Съобщение |
|
tedo_kinta
Ранг: Минаващ
|
 Проблем с прост Ардуино код
Имам 7447 7-сегментен драйвер със 4 битов вход. Целта е само за проба на диспея да напиша числото 7 на изходите 4-7 с които съм свързал драйвера Явно бъркам нещо много елементарно.
|
| Нед Сеп 08, 2013 1:45 am |
|
 |
|
Cino
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Проблем с прост Ардуино код
защо всички тези променливи са int, това arduino съвсем ще обърка представите на начинаещите.. само като го декларираш int и отидоха двойно повече инструкции на този 8-бит AVR.
иначе вместо: mask = mask << i; трябва да напишеш: mask = 0x01 << i;
и вместо: mask >> i; трябва: mask >>= i;
|
| Нед Сеп 08, 2013 11:54 am |
|
 |
|
tedo_kinta
Ранг: Минаващ
|
Добре направих го както каза: Въпроса сега в главата ми е защо се прави mask = 1 << i, a не може само mask <<= i след като още при инициализацията съм и задал стойност 1? Между другото тази програмака я бях направил със port accesing преди 3 дена и работеше от първия път...
|
| Нед Сеп 08, 2013 12:18 pm |
|
 |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
Ейй, никой не ще да отговори на човека  Защото още на втората операция с mask го засираш (mask = mask & printedNumber), затова ще трябва винаги да шифтваш единицата като първа операция. И като цяло задачата ти колко по - лесно би се реализирала без ардуино библиотеката..
|
| Вто Сеп 10, 2013 11:30 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|