Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
2.4GHZ безжична A/V система 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 2.4GHZ безжична A/V система
Тъй като не намерих отвор в другите форуми - този на еshop и dir.bg реших да попитам и тук... :)

от eshop. bg си купих безжичен предавател/приемник за AV сигнал VID-TRANS11 на 2,4GHZ. Има леки смущения при пренасяне на видео сигнал между най-отдалечените стаи, които са и на различни етажи. За аудиото няма никакви пробвеми. Въпроса ми е дали този модел по-принцип е по-слаб заради вградената антена или пък при всички безжични предаватели и приемници ще ги има тези черти и трептения?

Освен това дали мога да получавам сигнал с друг ресивър от друга АV система с ресивъра на VID-TRANS11?

Всички такива системи на едни и същи честоти ли работят?

ако съседа ми си купи ... какво ще се случи?

опасни ли са по някакъв начин като излъчване?

Чет Ное 17, 2005 8:49 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ами то ефира на тази 4естота е малко попрепълнен, особено в София (а и не само) от разни wireless-и, и се чудя дали това не може да бъде причина да не мойеш да го фанеш добре сигнала на големи разстояния :?

Чет Ное 17, 2005 11:16 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами то на 2.4G всяка стена ти убива голяма част от сигнала. Така че какво те учудва. Колкото по ниско е нивото на полезния сигнал в точката ти на приемане толкова поо голям процент от общия сигнал са ти смущения. Единственото което можеш да направиш ако има настроика на честотата на предаване да минеш на друг канал и пак да пробваш. От мои наблюсдения върху wireless мрежи които са на 2.4G мога да кажа че прохождението на сигнала през препятствия е по добро в по ниските канали.

Чет Ное 17, 2005 12:15 pm
Профил

Мнение 
Благодаря за отговорите!
като цяло съм доволен защото от PCто стерео аудио сгнал достига без проблем до усилвателя в съседната стая и то почти без загуби. Идеята ми беше с ТВ out от ПС-то да предам видео сигнал до 4 други телевизора в съседните стаи. За сега няма как да го пробвам защото ми трябват още ресивъри, но предполагам,че няма проблем да стане? т.е. един сендер и няколко ресивъра?

единствено едната стая е на друг етаж и там има леки проблеми може би заради бетонната плоча, но при подходящо разположение на приемника се гледа добре и там :)

Чет Ное 17, 2005 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]