|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:42 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Choko
Ранг: Минаващ
|
 Ардуино начинаещ
Здравейте ! Тези дни се заиграх с ардуино и направих едно простичко проектче. С ир-приемник да управлявам електромагнитно реле на 220 V. Тествано е и работи. Кода е елементарен, но като за начинаещ като мен толкова. Сега идеята ми е, да си ецна платка в която да сложа АТМЕГАТА и да замести ардуиното като си изпълнява задачата и само за това ще се ползва, ще ползвам пин2,пин11 и GND от микроконтролера. Това което искам от вас е някой да ми помогне и да ми даде идея за схемата на която ще се подвизава микроконтролера, какви трябва да са елементите и тнт . Ето и програмката : int IRpin_PIN = PIND; int inPin = 2; int outPin = 11;
int state = HIGH; int reading; int previous = LOW;
long time = 0; long debounce = 200;
void setup() { pinMode(inPin, INPUT); pinMode(outPin, OUTPUT); }
void loop() { reading = digitalRead( inPin);
if ( (IRpin_PIN & reading ) == LOW && previous == LOW && millis() - time > debounce) {
if (state == HIGH) state = LOW; else state = HIGH;
time = millis(); }
digitalWrite(outPin, state);
previous = reading; }
Наздраве !
|
| Чет Авг 07, 2014 1:42 am |
|
 |
|
radolin
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Ардуино начинаещ
Схемата и елементите - същите като на Ардуиното? Най-много да махнеш излишните неща, като примерно FT232 или друг там чип, който се ползва за програмиране през USB-то.
|
| Чет Авг 07, 2014 9:31 am |
|
 |
|
Choko
|
И аз това имах предвид, че трябва да махна излишните елементи, но не мога да се оправя сам. Имам ардуино уно и видях, че в сайта им са си пуснали фрее, принципниата схеме, грфичния оригинал и списък на елементите. http://arduino.cc/en/uploads/Main/Ardui ... ematic.pdf
|
| Чет Авг 07, 2014 11:34 am |
|
 |
|
michev
|
ЦъкОпционалната част е задължителна за теб.
|
| Чет Авг 07, 2014 1:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Купи си това: http://www.ebay.com/itm/10Pcs-5-x-7-cm- ... 2a22226f5eСложи цокъл и на него сложи програмираната atmega внимавай да свържеш правилно захранванията, земите и ресета и си готов.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Авг 08, 2014 4:10 pm |
|
 |
|
Choko
|
Благодаря, че ме насочихте, сега остава само да отделя малко време и да го реализирам .  Наздраве!
|
| Съб Авг 09, 2014 12:24 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|