| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Работна температура
Е ся забелязах че на единя рутер ADM6996L направо пари като го пипнеш а на другите два е само леко топъл. Тоя рутер лани го удари гръм и прецака WAN порта но всичко друго си му работи и в момента е с Tomato софтуер и работи като радио удължител, имам още един ударен от гръм пак със същия чип пак с прецакан WAN но не грее толко много. Ако му туря един радиатор от чипсет или видео чип дали ще му е по-добре.
|
| Вто Юни 07, 2016 1:19 am |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
 Re: Работна температура
По-лошо няма да му стане  . На Linksys, понесъл подобни поражения, само че беше с DDWRT, му направих WAN порт да е един от вътрешните такива и си работеше пак като рутер.
|
| Вто Юни 07, 2016 10:56 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
@ pipilica: гледам, че са ти отговорили, затова не смятам, че спамя  Иначе: нещо ударено от гръм е като к*рва - всичко може да се очаква от нея. Аз имам кашон-два рутърчета и модеми които нямат друг кусур, освен че са за ADSL. Все се каня да им потърся приложение, ама резултатът е съмнителен и не ми се играе. И сега като погледнах за тези домати: радиоудължител, NAS, USB принтер Лошото е, че са за хардуер който едва ли ще изкопая в кашоните, но пък може да има краставици които да го харесат или да си купя нещо втора употреба. Гледам, че сте разбирачи - пуснете малко линкове за да ми спестите ровичкането.
|
| Сря Юни 08, 2016 12:57 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
А може и разбирачи да има, аз не съм от тях tomato е фрии софт като dd-wrt https://en.wikipedia.org/wiki/Tomato_(firmware) Има доста подробни настройки и мое да си бъзикаш повечко нещица. Радио удължителя не е кой знае кво но като ти трябва голямо покритие туряш два три рутера или квото имаш под ръка с антенка, стига да мое да се конфигурира, и имаш нет по целия двор и цялата къща. Домата като че ли по-лесно се настройва, имах и dd-wrt на единя рутер но го махнах нещо не можах да го настроя правилно, ся новите версии ако има може и да са подобрени.
|
| Чет Юни 09, 2016 12:44 am |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Bongo, тук и тук са поддържаните за момента устройства от DD-wrt и OpenWrt. Виж твоите дали случайно ги има в списъка и оттам нататък - флаш.
|
| Чет Юни 16, 2016 12:09 pm |
|
 |
|
timt
|
Няма смисъл да го набутваш, после с много гимнастики ако иска да си върне старият оригинален фърмуер. Такъв филм не му трябва.
|
| Чет Юни 16, 2016 12:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Благодаря! Това с OpenWRT май е обещаващо. Аз ровичнах преди няколко дена, но точно моите (от единия кашон) ги нямаше, въпреки че са с подходящ чипсет. Из нетя казват, че някой е успял, но преди 5-6г. и затова се отказах за по-добри времена. Сега с новото инфо непременно ще изкопая рутер-два и ще флашна при първа възможност.
|
| Чет Юни 16, 2016 12:39 pm |
|
 |
|
timt
|
Да не отварям друга тема. Извинявам се на автора на тази! Искам на "С" като натисна бутон да светне веднъж един лед и да угасне, независимо че не е пуснат бутона. button[x]=BY1;
if(button[8]==0) {PORTC.1=1;}
|
| Чет Юни 16, 2016 4:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
на кой порт ти е свързан, най-леко от към ресурс ако ти е на някой които дават прекъсване по промяна, т.е. по фронт. Ако не е ще трябва да полираш, вдигаш един флаг при първо натискане и го сваляш чак при отпускане
if(button) { if(!button_state) { led=on; delay_ms(100); led=off; button_state=true; } } else { button_state=false; }
button това ти е бит или го мапваш към входа, или по добре да идва от другаде където имаш дебонсинг. button_state ти е еднобитова променлива, bool, int1 ии каквото там поддържа компилатора ти on, off са ти просто дефиниции на 1 и 0, или 0 и 1, зависи как управляваш леда към маса или към +. переотдично въртиш през това и толвкоа. Мигането е съвсем примерно, нбе бих стоял 100 ms за еидн лед в този код, там вдигаш друг флаг, bool /int1 и на друго място по него мигваш, най-добре със таймер, и след това го чистиш.
|
| Чет Юни 16, 2016 4:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Да не мислиш, че морето е до колени. Което го искаш хич не е просто. Може да звучи просто, но не е. За 32 битовите контролери няма да коментирам, защото докато ги подкараш да тръгне само GPIO може докторска дисертация и 2 книги да се напишат и пак темата няма да е изчерпана. Сега почвам да пиша програмата за 16 битовия msp430 че такова имам инсталирано и платката ми е подръка, до 2 дена обещавам да е готова, ти ще си я пренапишеш за твоя контролер.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 16, 2016 6:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ам'чи това се прави с два резистора, транзистор и кондензатор, бре 
|
| Чет Юни 16, 2016 6:50 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Мини на С# или C++. И на асемблер става , но първо има подготвителна работа. Шегувам се, езикът няма общо със задачата. 
|
| Чет Юни 16, 2016 7:03 pm |
|
 |
|
timt
|
Стефко, аз от 2005 година програмирам на асемблер за пик там що горе ясно ама сега мигрирам на "С" и малко зор но се получава. С Атмеги не съм се занимавал до сега но почти съм финализирал един домофон.
|
| Чет Юни 16, 2016 7:16 pm |
|
 |
|
stefan63
|
o, разбирам те напълно, толкова е досадно преминаването - аз още не съом почнал Все пак -въпросът ти няма нищо общо с езика. По скоро си зациклил- иди си сипи една бира.
|
| Чет Юни 16, 2016 9:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да използвам, и аз да се изцепя с един блондински въпрос. Функцията за дилей е универсална, и работи еднотипно в различните компилатори или има вариации? Интересува ме следното - докато е активна, процесорът не прави нищо, върти "нопове" или нещо подобно, или функцията позволява за това време да се изпълнява и друг код? Дано да е ясно какво съм искал да попитам...
|
| Чет Юни 16, 2016 10:15 pm |
|
|