Автор |
Съобщение |
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 12:26 am Мнения: 2667 Местоположение: София
|
Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Я пак малко по моя проблем от тук viewtopic.php?f=7&t=16024&start=3525Оказа се че проблема не е хардуерен ми е софтуерен, чопленето по кабелите не даде никакъв резултат. Натискането на ресет бутона също не дава резултат, някой път за кратко работи около 2 часа, но като му спра тока и го пусна пак работи нормално известно време, случва се и цяла нощ да не даде грешка, и почват глупостите пак, времето е различно и не мога да хвана какво прецаква нещата. Разминах доста по време четенето на двата датчика но не помага с нищо, чоплих в .h файла и увеличих времето за четене на DS1631 и пак нищо, чете на първия глупости и след това на втория пак глупости, само със изключване и включване от тока се оправя, което пък е странно и явно има някаква разлика от натискането на ресет. Имаше мнения че може да са смущения, да под модула има мощни импулсни захранвания и релета които управляват перките, но няколко нощи беше топло и не са работили а глупостите пак се появяват, захранването на модула с ESP8266 е линейно и на самия модул пак е линеен регулатора. Сега вече се чудя как да го накарам само да си спира тока на два часа.
|
Пет Мар 03, 2023 4:40 am |
|
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 1:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
Благодаря за отговора! Процесора е стм32ф205. Има един пин PC13 - Tamper RTC. Може би този пин мога да използвам за да мога от процесора към който е вързан 32 кхз кристала да подам клок към втория стм32?
|
Пет Мар 03, 2023 12:03 pm |
|
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 28564 Местоположение: София
|
А дали не е по-добре да сложиш външен осцилатор и да ги клочиш и двата от там ?
|
Пет Мар 03, 2023 3:49 pm |
|
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 5:52 pm Мнения: 10539 Местоположение: Добрич
|
Tamper е защита, т.е. да си направиш ключ, който се задейства при отваряне на кутията примерно. Хубаво е да се видят чаршафите, там даже и има картинки и всичко е нарисувано. Доколкото помня този осцилатор се води low speed external, демек клока се води LSE и може да се ползва за RTC и други работи. Има много начини да се изкарат 32кхц на различни пинове. Но в общия случай целта е часовника, който може да се захрани и от часовникова батерия (VBAT). Демек идеята е да бачка дори и проца да не е захранен. В тоя смисъл повечето варианти при които се изисква някаква периферия отпадат. Виж MCO0 и MCO1. Това са два мултиплексора на които може да избираш някакъв вътрешен клок и да го изкараш на определен пин. Виж дали LSE е сред опциите и дали това ще бачка без захранване. Ако разбира се захранването има значение за теб.
|
Пет Мар 03, 2023 4:39 pm |
|
|
nik
|
напоследък (последните няколко години) уай фая в къщи ми се скапва прогресивно ползвам апликация на телефона wifianalyzer с която наблюдавам ефира, всички съседи са концентрирани на канали 1, 6 и 1 аз съм на канал 13 и въпреки това връзката се скапва, ползвам да речем 2 устройства, едното горе долу върви другото пада на 1-2-3 мбита, друг ден са наобратно от тогава съм сменил няколко рутера, и няколко устройства, резултата се повтаря, ресетвам всичко - известно време върви и пак се скапва
нароиха се разни "умни" устройства които ползват същия честотен диапазон но не са стандартна уай фай мрежа и не се виждат, подозирам че и те може да оказват влияние някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми и евентуално решение?
|
Съб Мар 11, 2023 11:25 am |
|
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
От къде мога да намеря такива бутилки малки тип хармоника за едни експеримент . Трябват ми 10-тина На едно място намерих но са 14 лв и ми е малко излишно много за целта. Помня че съм виждал подобни ...ама вътре лекарства ли продаваха , лепило ли , мастило ли ..не помня ... https://mte-online.com/product/%D0%B1%D ... -8-%D0%B8/
_________________www.ev-bg.com
|
Сря Мар 22, 2023 1:39 pm |
|
|
Н'бабане Гт'муан'га
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 8:14 am Мнения: 4819 Местоположение: Новата земя на племето Мутум'ба
|
Не си уточнил нужния размер... Ето една възможна опция: https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 68451.html
_________________'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
Сря Мар 22, 2023 3:01 pm |
|
|
Stoi
|
Около 50мл е ОК , Забравих да уточня че ми трябват за вчера Али-то не е опция за предпочитане.
|
Сря Мар 22, 2023 4:26 pm |
|
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm Мнения: 4542 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Aliexpress мъка Някой знае ли поради що не мога да си направя акаунт в алиекспрес? Уж се регистрирах, прати ми емайл с код за верификация на емайла, и после нощо. Дава ми че такъв емайл е регистриран, но не мога да се логн, а и не ми праща емайл за възстановяване на паролата...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
Сря Мар 22, 2023 11:20 pm |
|
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 8:42 am Мнения: 11103 Местоположение: Гьотеборг
|
Реципрочни санкции Аз май имах някакъв акаунтм трябва да пробвам дали е валиден. Бях поръчвал водна помпа или две и всичко беше наред.
|
Чет Мар 23, 2023 10:26 am |
|
|
Н'бабане Гт'муан'га
Регистриран на: Сря Яну 25, 2012 8:14 am Мнения: 4819 Местоположение: Новата земя на племето Мутум'ба
|
_________________'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
Чет Мар 23, 2023 11:14 am |
|
|
Stoi
|
Какво толкова ще стане ако свържа квадратуден енкодер със single end изходни сигнали към контролер който вход е предназначен за енкодери с диференциални изходи A ,/A . Т.е единия вход /A на контролера ще остане не свързан.
|
Чет Мар 23, 2023 12:10 pm |
|
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 12:48 pm Мнения: 4542 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Я и аз да питам за енкодери. Някой знае ли кой е стандарта за квадратурен енкодер? По точно изискванията за кодирането на сигнала в "ABZ" формат. То идеята е ясна, но ми трябват допуски във времена ... и т.н. Че правим един магнитен такъв и изхода трябва да му е в ABZ....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
Пон Мар 27, 2023 2:11 pm |
|
|
Stoi
|
Дайте идея за порест материал който може да се обработва и от който да направя една вакум маса. Порестия алуминии не е оферта защото е скъп , трудно достъпен. Трябва да може да задържа лист дебел картон . Повърхностна на масата трябва да може да я фрезовам предварително защото трябва да се получи относително гладка . Неравномерност около 0,1 мм.
|
Сря Мар 29, 2023 1:44 pm |
|
|
ценков
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 6:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Защо порест? Класиката е алуминий. Може и някаква техническа пластмаса.
|
Сря Мар 29, 2023 2:54 pm |
|
|