|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:56 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Протел - смяна на слоя?
При опроводяване на дадена връзка, активния слой се сменя със "*" от цифровата клавиатура. Проблема е че на лаптопа цифровата клавиатура е доста досадно изпълнена, необходими са непрекъснати еквилибристики с комбинации от клавиши. Има ли друг начин за смяна на активния слой в PCB при ръчното опроводяване.
P.S. Нормалната звездичка (тази върху осмицата), по неизвестни причини няма този ефект.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 08, 2006 1:19 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Отиди на Customize и си ги направи каквито искаш.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Фев 08, 2006 1:46 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Малко встрани от въпроса но мисля че е също по темата.
Цецо, laptop-a не вярвам да го ползваш за да си чертаеш платките в скута.
Така че защо не си включиш една втора клавиатура (аз така съм направил).
По този начин можеш да раздалечиш екрана от клавиатурата. Да го повдигнеш на по удобно за очите ниво.
Може и вече да си се замислял върху това. Чертането на ръка предполага дълги часове пред компютъра и всяко неудобство трябва да се отстранява а не да се свиква с него.
PS: Чудя се дали има модели laptop-и с откачащ се дисплей. Така че да можеш да си нагласиш работното място. Аз например никога не съм ползвал моя laptop като такъв. Ами просто като един мобилен desktop.
|
| Сря Фев 08, 2006 1:58 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това с Customize не става. Функцията е "Next Signal Layer" - шорт къта по подразбиране е "Multiply". Когато го сменя с друг клавиш, активния слой се сменя, но не поставя автоматично Via. Ако го върна на "Multiply", си работи по старому - сменя слоя и поставя Via. Много тъпо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 08, 2006 2:31 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|